ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk gününe yeni düzenleme

Halk gününe yeni düzenleme
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 17.09
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 17.09
Her hafta Çarşamba günleri yapılan halkla görüşme gününün uygulanması ile ilgili yeni düzenleme yapıldı. Vatandaşlar iş istemi dışındaki genel sorunlarını verilecek formlara doldurup bir sonraki halk gününde ilgili idari müdür ile yüz yüze görüşebilecek.

Halkla görüşme günü yürütme bürosu kuruldu

Halk günü ile ilgili Vali Lütfullah Bilgin tarafından yeniden düzenleme yapıldı. Kent halkının, sosyal, kültürel, ekonomik ve benzeri alanlarda gelişmesine ilişkin görüşleri ile çözüm önerilerini dinlemek, genel sorunlarıyla, şikayet ve istediklerini tespit etmek, fakir ve muhtaç olanların gıda, ilaç, eğitim, acil sağlık ve benzeri konulardaki taleplerini karşılamak ve sorunlarına çözüm getirmek amacıyla hazırlanan yönerge yürürlüğe girdi. Bu yönerge uyarınca, Valilik  basın ve halkla İlişkiler müdürlüğü bünyesinde halkla görüşme günü Yürütme bürosu kuruldu.

Yüz yüze görüşülecek

Halkla görüşme günü her hafta Çarşamba günü saat 10:00’da il Özel idare Müdürlüğü’ne ait toplantı salonunda yapılacak. Bundan böyle, görüşmeye katılmak isteyen vatandaşlar, görüşme gününden bir önceki hafta içerisinde Valilik basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü bünyesinde kurulan halkla görüşme günü yürütme bürosuna gelerek kendilerine verilecek formu dolduracak ve büroya teslim edecek. Daha sonra takip eden çarşamba günü yapılacak halkla görüşme günlerinde ilgili ile yüz yüze görüşmek üzere toplantıya bizzat katılacaklar. Bununla birlikte, görüşme saatinde yapılacak müracaatlar kabul edilerek, konu araştırılacak ve sonraki hafta yapılan toplantıda vatandaşa bilgi verilecek.

İş talep edilmeyecek

Bu arada, vatandaşların kendine iş bulmasına ilişkin istedikleri karşılanmayacağından bu yöndeki talepler görüşme gününün gündemine alınmayacak. Ancak yukarıda açıklanan konulara ilişkin görüşleri, çözüm önerileri, şikayetleri ile gıda, ilaç, eğitim, acil sağlık ve benzeri konulardaki talepleri değerlendirmeye alınarak giderilmeye çalışılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *