ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk Bankası’nı kapatmak ihanettir

Halk Bankası’nı kapatmak ihanettir
YAYINLAMA: 23 Aralık 2022 / 17.23
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2022 / 17.23
Türkiye halk bankası genel müdürü Tevfik Bilgin, Halk Bankası’nın kapatılacağına ya da devredileceğini ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bilgin, ticaret Odası’nın düzenlediği KOBİ kredileri konulu toplantıda yaptığı konuşmada, halk bankasının kapatılacak ya da ziraat bankasına devir edileceğine ilişkin yalan ve yanlış iddialar ortaya atıldığını anımsatarak, “Bu banka kesinlikle satılmayacak, devir edilmeyecektir. Halk bankasının kapanacağını ifade etmek bu millete yapılmış en büyük ihanettir” dedi.

Halk Bankası’nın özelleştirilmesi halinde de esnafın, sanatkarın ve küçük ve orta boy işletmelerin bankası olmaya devam edeceğini vurgulayan Bilgin, “Bundan sonra halk bankası gerçek misyonuna geri dönecek. Halk bankası 65 yıl önce kurulduğundaki misyonu sürdürecek, esnaf ve KOBİ’lerin baş tacı olmaya devam edecektir. Esnaf ve KOBİ’lere daha da yakınlaşacağız, uygun kredilerimiz ve yeni atılımlarımızla bu kesimlerin hizmetinde olacağız” diye konuştu.

Türkiye’deki en ucuz krediyi Halk Bankası veriyor

Bilgin, halen 540 şube, 8000 personelle hizmet veren, aktif büyüklüğü 19 katrilyon TL’ye ulaşan Halk Bankası’nın iyi yönetilmesi halinde yıldız olabilecek bir banka olacağına dikkati çekti. “Bu yıldızın üzeri biraz bulutlarla kapatılmıştı, biz bu bulutları araladık, bundan sonra bu yıldızın ışıltısını daha çok göreceksiniz, bundan emin olun” diyen Bilgin, altı ay önce göreve geldiklerini, gayret ve iyi niyetle çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye’de esnafa en ucuz krediyi Halk Bankası’nın kullandırdığına dikkati çeken Bilgin, “Esnafa en ucuz krediyi biz kullandırıyoruz ve bu kredinin üst limiti 10 milyar TL. Limiti artırdık gelecek haftadan itibaren üst limiti 15 milyar TL olarak uygulayacağız. Biz kesinlikle aftan yana değiliz. Borçluluk oranı %400’e ulaşan esnaf kefalet kooperatifleri içinde bulundukları sorunları çözsünler, gelsinler kredi verelim. Kaydettiğimiz bir diğer önemli gelişme de kredi başvurularını sonuçlandırma süresini kısalttık. Artık, özel bankalar kredi taleplerinizi ne kadar sürede sonuçlandırıyorsa biz de o sürede sonuçlandırabileceğiz. Eskiden 200-300 günü bulan bu süreyi olabildiğince kısaltacağız” dedi.

Halk Bankası’nın hedefi 2 katrilyon

Bilgin, Halk Bankası’nın kullandırdığı kredi toplamanın son altı ayda 1 katrilyon TL’den 2 katrilyon TL’ye yükseldiğini bildirdi. Bu miktar yıl sonunda 2.5 katrilyon TL’ye ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Bilgin, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu yüzde yüzlük bir artıştır ve biz iddialıyız. Bu arada esnafa verdiğimiz kredi miktarı 170 trilyon TL’den 450 trilyon TL’ye yükseldi. Bu Halk Bankası’nın tarihindeki en üst sınırıdır. Altı ayda yaptıklarımız ve bundan sonra yapmayı hedeflediklerimiz ve gayretli bir çalışma ortaya koyduğumuzun en açık kanıtıdır. Kredi taleplerinize açığız, sizin bankanız ve sizin hizmetinizdeyiz. Ama eksiğimiz de var, reklamımızı iyi yapamıyoruz.”

KOBİ’ler finans desteği istiyor

GTO başkanı Mehmet Aslan da toplantıdaki konuşmasında, bankaların kredi uygulamalarının farklı yöreler için farklı özellikler taşıması gerektiğini vurguladı. Gaziantep’teki KOBİ’lerin makine ya da yatırım kredisinden ziyade işletme kredisine gereksinim duyduklarını vurgulayan Aslan, “Siz KOBİ’lerimize mümkün olduğunca fazla işletme kredisi tahsis edin. Bizim KOBİ’lerimiz kredi sayesinde yaptığı üretim sonucunda zaten iş yerini büyütür” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *