ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk, AKP’ye verdiği avansı geri istiyor

Halk, AKP’ye verdiği avansı geri istiyor
YAYINLAMA: 07 Mart 2023 / 12.48
GÜNCELLEME: 07 Mart 2023 / 12.48
DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, AKP’nin yerine getiremeyeceği vaatlerde bulunarak iktidar olduğunu, beklentileri yerine getirmediği için birinci yılında halkın AKP hükümetinden ümidini kestiğini belirterek, “Halk AKP’ye verdiği avansı geri istiyor” dedi.

Siyasal üstünlük yanlışlarda diretme hakkını vermez

DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ve GİK üyesi Veysi Şahin, il divan toplantısı için geldiği Gaziantep’te gezi ve incelemelerde bulundu. Bedük ve Şahin, DYP il binasında İl Başkanı Sermet Atay ve partililerle bir araya geldi. İl il dolaşmaktaki amacın, teşkilatları daha yakından tanıyarak, kaynaşma imkanı yaratmak ve halkın beklentilerini yerinde görmek olduğunu belirten Bedük, “DYP, milli gelecek programı hazırlayan bir partidir. İnsanların huzuru için devletin yeniden yapılandırılıp, bu hantal yapının yıkılması gerekmektedir. Sayısal üstünlük ‘Ben her zaman istediğimi yaparım’ deme hakkını vermez. Halk AKP’ye verdiği avansı geri istemektedir. Ancak bunlar halkın eleştirisinden çok rahatsız oluyor. Oysa bu hükümetten umduğunu bulamayan halk, elbette haklı eleştirisini yapacaktır. İktidar da muhalefet te eleştiriden korkmayacaktır” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin yetkilendirilmesi demokrasinin güçlendirilmesini sağlar

Bedük, yerel yönetimlerin güçlerinin artırılmasından yana olduklarını söyledi. “Yerel yönetimlerde devletin kurumlarıdır. Yerel yönetimlerin güçlerinin artırılmasından yanayız. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden korkmayın. Bir bekçinin, bir memurun tayini başbakanı beklememelidir. Bir bekçinin, bir memurun tayin hakkını vermeyen bir anlayış, insanına güvenmemektir. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, özgürlüklerin artırılması ve demokrasinin güçlendirilmesini sağlar” diye konuştu.

Gaziantep bölge ekonomisi için önemli bir ağırlığa sahip

Bedük ve Şahin daha sonra GSO’yu ziyaret etti. GSO yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Bedük, Gaziantep’in bölge ve ülke ekonomisinde önemli bir ağırlığa sahip olduğunu söyledi.

Gaziantep’in ekonominin her alanında büyük başarılar elde ettiğini ve kalkınma çabası içindeki diğer illere örnek olduğunu ifade eden Bedük, “Türkiye’nin sorunlarını çözmek için öncelikle hantal devler yönetimini değiştirmek, devleti yeniden yapılandırmak gerekiyor. Üretime destek olan politikalar uygulanarak ülke kalkınmasına katkı sağlanmalı. Bize göre KOBİ’ler mutlaka desteklenmeli. AB ülkeleri dahi KOBİ’lerin desteklenmesine büyük önem veriyor. KOBİ’lerin üretim maliyetlerini düşürecek destekler uygulamaya sokulmalı” şeklinde açıklama yaptı.

Siyasi istikrar korunmalı

GSO Başkanı Koçer de DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük’ün GSO’yu ziyaretinde Türkiye’nin son aylarda olumlu pek çok ekonomik gelişmeyi bir arada yaşadığı görüşünü savundu.

Koçer, ekonomide iyiye gidiş olduğunu belirtirken iyiye gidişin sürmesi için siyasi istikrarın korunmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *