ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halıda ‘’etiket’’ sorunu

Halıda ‘’etiket’’ sorunu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Halıcılar Odası yönetiminin halı imalatçılarıyla yaptığı toplantıda hukuk bürosu kurma dışa açılma ve haksız rekabeti önleme doğrultusunda
Halıcılar Odası yönetiminin halı imalatçılarıyla yaptığı toplantıda hukuk bürosu kurma dışa açılma ve haksız rekabeti önleme doğrultusunda karar alındı. Bazı halıcıların etiketlerine yanıltıcı bilgi yazdırmaları, dürüst çalışan halıcıların tepkisine neden oluyor.
Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odasında basına kapalı olarak yapılan toplantıda üyelerin en fazla pazardaki tıkanık ve haksız rekabetin şikayetçi olduklarını söyledi. Konukoğlu ‘’ iç piyasa tamamen tıkandı. Dış piyasalarda da Pazar daralması var. Diğer taraftan maliyetlerin sürekli artması nedeniyle üyelerimiz zor durumda kalıyor’’ diye konuştu. Konukoğlu, meslektaşlarından kaynaklanan sorunlarla ilgili olarak şöyle dedi:
‘’ Etikette yanıltıcı bilgi olmamalı’’
‘’Toplantıda üzerinde en fazla durulan konulardan biri haksız rekabetle ilgili. Etikette, halının ebatları ve özelliklerinin tam olarak yazılması sıkıntıya neden oluyor. Bu konuda çok şikayet geldi. Sorunun çözümü için çalışma yapacağız. Halının özelleri tam olarak etikette yazılırsa tüketici de aldatılmış olur. Özellikleri belli olan bir ürünü de kaça satarlarsa satsınlar, buna karışmayız. Ancak yanlış bilgi verilmesine karşıyız.’’
‘’ Hukuk Bürosu kuracağız’’
Halı imalatçılarının güçlü bir oda istediğini söyleyen Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, öncelikle hukuk bürosu kuracaklarını söyledi. Konukoğlu diğer taraftan dışa açılma çalışmalarına da başlayacaklarını vurgulayarak, ‘’ iyilerimiz daha güçlü bir Halıcılar Odası istiyor. En fazla halı ihraç ettiğimiz ülkerde, halıcıların sesini duyuracak çalışmalar yapacağız. Diğer taraftan hukuk büromuz teknoloji ve bilgi ithalatı alanında da çalışacak’’ diye konuştu.
Nizip’ MYO
Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Nizip Meslek Yüksek Okulu’nun 1997-1998 öğretim yılında faaliyete geçiyor. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında öğrenci alacak olan Nizip Meslek Yüksek Okulu’nda Gıda Teknolojisi, Yağ Endüstrisi ve Antep Fıstığı tarımı ve teknolojisi ve işletmecilik bölümü bulunacak.
Gıda teknolojisi bölümüne 20, Yağ endüstrisi’ne 20, antep fıstığı tarımı ve teknolojisi bölümüne 20 ve işletmecilik bölümüne ise 40 öğrenci alınacak.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz, Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne Y. Doç. Dr. Nihat Yıldırım ve Gaziantep Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne ise Y. Doç. Dr. Orhan Büyükcebeci’nin atandığını bildirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *