ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halıcıların yüzü gülüyor

Halıcıların yüzü gülüyor
YAYINLAMA: 18 Ocak 2023 / 16.09
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2023 / 16.09
Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, “En büyük rakibimiz olan Belçika’yı uluslararası pazarlardan uzaklaştırmayı başardık” dedi.

Konukoğlu, ABD ve Avrupa ülkelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye halı ihraç ettiklerini belirtti. Gaziantep’in Türkiye’nin halı üretim merkezlerinden olduğunu belirten Konukoğlu, uluslararası piyasalarda en ciddi rakipleri olan Belçika’ya üstünlük sağladıklarını bildirdi.

Yalçın Konukoğlu, Belçika ile rekabet edebilmek için teknoloji yatırımlarına yöneldiklerini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dünya piyasalarında Belçika bizi zorluyordu. Bu ülkeleri kaybetmemek için teknolojiye yatırım yaptık. Daha kaliteli halıyı daha ucuza satma olanağına kavuştuk, Bizim yıllardır yaşadığımız sıkıntıları bu kez Belçika yaşamaya başladı. Belçika’da hala yeni yatırım yapılmadığı gibi fabrikalardaki kurulu tezgahları sökülüyor. Amacımıza ulaştık. Belçika yavaş yavaş uluslararası piyasalardan çekiliyor, dünya piyasalarında bizim pazar payımız artıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse 2003 yılı emeklemekten kurtulup konuşmaya başladığımız bir yıl oldu.“

Halı ihracatına yönelik değerlendirmelerin ihracata ilişkin verilerin de doğrulandığını ifade eden Konukoğlu, bu yılın Ocak Ağustos döneminde gerçekleştirdikleri halı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre %58 artarak 118 milyon dolara ulaştığına dikkati çekti.

Konukoğlu, geçen dokuz ayda yapılan ihracata ilişkin veriler henüz yayınlanmamış olmakla birlikte ihracattaki artışın artarak sürdüğünü vurguladı. İhracattaki artışa bağlı olarak sektörde yeni yatırımların yapıldığını ifade eden Konukoğlu, “İddialıyız, Gaziantep’i önümüzdeki yıllarda sürekli ziyarete açık bir kentsel halı fuarına dönüştüreceğiz” diye konuştu.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *