ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halep-Türk İhraç Ürünleri Fuarı tanıtıldı

Halep-Türk İhraç Ürünleri Fuarı tanıtıldı
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 20.18
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 20.18
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “Halep- Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın özellikle bölgemiz açısından önem taşıdığı bildirildi. 6-9 Haziran 2002 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Halep-Türk İhraç Ürünleri Fuarı” bir toplantı ile tanıtıldı.

Toplantıda konuşan GTO Başkanı Mehmet Aslan, “Fuarın Halep’te düzenlenmesi yönünde çalışmalar sonuçlandı. İki ülke arasındaki coğrafi yakınlık ve toplumlar arasındaki tarihi ve kültürel bağlar dikkate alındığında Suriye ile olan ekonomik ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesi özel önem taşımaktadır” dedi.

İki ülkenin dış ticaretinin son beş yılda sürekli yükseldiğini hatırlatan Astan, Türkiye-Suriye ticari işbirliğinin geliştirilmesine ve sağlayacağı yararlara istinaden Halep-Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın ihraç ürünlerinin hedef pazarlarda tanınmasını sağlayarak mevcut pazar payını artıracağını ifade etti.

GSO Başkanı Nejat Koçer de geçmişten gelen dostluğun bir parçası olduğunu ifade ederek, fuar ile iki ülke arasındaki gerçek ticari potansiyelin ortaya çıkarılacağını kaydetti. Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, fuar alanının 2 bin metrekare olduğunu, şu ana kadar 57 firmanın başvurduğunu, bu sayısının 100’e çıkmasını beklediklerini açıkladı. Aygül, fuarı önümüzdeki yıl Şam’da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *