ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halep heyeti OSB’yi gezdi

Halep heyeti OSB’yi gezdi
YAYINLAMA: 25 Ocak 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2021 / 13.21
Halepli işadamları OSB’de incelemelerde bulunarak, bazı tekstil ve çikolata fabrikalarını gezdi. Suriyeliler, üretim ve tesisler hakkında bilgi alırken, Gaziantep sanayisine hayran kaldıklarını söylediler. OSB’de en fazla ihracatın Suriye’ye yapılıyor olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

GTO’nun davetlisi olarak Gaziantep’te bulunan Halep Ticaret Odası Başkanı Muhammed Salih Mellah başkanlığındaki heyet dün OSB’de incelemelerde bulundu. Konuklara önce bir brifing verilerek OSB’deki fabrika sayısı, üretim dalları, işlem hacmi, alt yapı durumu, OSB’den 94 ülkeye ihracat yapıldığı, en fazla ihracatın yüzde 24 ile Suriye’ye yapıldığın, ikinci sıradaki İtalya’nın payının yüzde 9, üçüncü sırada ABD’nin payının ise yüzde 10 olduğu kaydedildi.

OSB yetkilileri birinci bölgede 138 firmanın faaliyette olduğunu belirtirken, toplam alanın 210 hektar olduğunu, 2. bölgedeki 159 firmanın 40’ının inşaat halinde 63’ünün ise montaj halinde olup toplam alanın 450 hektar olduğunu açıkladı. 3. Bölgede ise 51 firmanın faaliyette, 46 firmanın inşaat, 177 firmanın da montaj halinde olduğu ve 540 hektar alan üzerine kurulduğu belirtildi.

Her üç bölgede aylık 80 milyon kwh enerji, 353 bin ton su tüketildiğini belirten yetkililer, toplam 65 bin işçinin istihdam edildiğini vurguladı. Bu arada OSB’de 4 firmanın kendi enerji santralini kurduğunu söyleyen yetkililer, elektriğin maliyeti artırdığını ifade etti. Toplantıya katılan GASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öz- men, serbest bölge hakkında bilgi verdi. Özmen, 4 yıllık olduğunu söyleyerek 55 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *