ANASAYFA arrow right Güncel

Hakkımızı ve alın terimizin karşılığını istiyoruz

Hakkımızı ve alın terimizin karşılığını istiyoruz
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2022 / 21.03
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 21.03
SGK İl Binası önünde Sosyal Güvenlik Haftası açıklamasında 20 Mayıs günü ülke genelinde tam gün iş bırakma eylemi yapacaklarını duyuran Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, “Kimseden haksız bir kazanç ya da lütuf istemiyoruz, hakkımızı ve alın terimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

SGK personelinin büyük hak kayıpları yaşadığına dikkat çeken Borazan, “666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SGK personelinin bir gecede mali ve özlük hakları gasp edildi. 2013 yılında İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek, 666 sayılı KHK'nın bu şekilde yayınlanmasına karşı çıkmış, tepkimizi en üst perdeden dile getirmiştik. Ne acıdır ki bu mağduriyet meydana geldiğinde yetkili makamda oturanlar ne o günlerde ne de bugün sesini çıkaramamış, yaşanan mağduriyetlere göz yummuşlar. Bizler bugün Büro Memur-Sen olarak Türkiye’nin 81 ilinde alanlardayız” ifadelerini kullandı.

Borazan, “Hafta boyunca, SGK personelinin mağduriyeti artık son bulsun, emekleri zayi olmasın” diye her platformda eylem ve açıklamalarla kararlı duruşumuzu sergileyeceğiz. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde basın açıklaması ile personelinin sorunlarını, mağduriyetlerini ve taleplerini dile getiriyoruz. Yarın, bugün dile getirdiğimiz açıklamamıza dikkat çekmek için tüm çalışanlarla birlikte ‘Siyah Giyme’ eylemi yapacağız. Siyah renkte kıyafetler giyerek çalışma ortamlarımızda farkındalık oluşmasını sağlayacağız. 18 Mayıs Çarşamba günü yapacağımız 4 saat iş bırakma eylemi ile ilgililere ‘Artık sesimizi duyun’ mesajı vereceğiz. Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda mesaiye 2 saat geç başlayıp, mesaiyi 2 saat erken bitireceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayramı’nda eylemlerimize ara vermeyeceğiz” diye belirtti. 

Çalışanlara hak ettiği ücretlerin ödenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Borazan, “COVID-19 pandemi sürecinde dünyanın imrenerek baktığı ve sorunsuz sistemi ile herkesin takdir ettiği Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki personelin hakkının teslim edilmesini, kurum çalışanlarının 666 Sayılı KHK ile ellerinden alınan, fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin tekrar verilmesini istiyoruz. Kamu işçisi ile memurlar arasındaki maaş farkı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. SGK’da çalışan bir işçinin maaşı 8 bin TL’yi bulurken asıl işi yapan bir memurun maaşının 6-7 bin lira gibi komik rakamlarda kalmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.  Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *