ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hakkı gasp edilen mahkemeye gitsin 

Hakkı gasp edilen mahkemeye gitsin 
YAYINLAMA: 20 Eylül 2020 / 19.02
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2020 / 19.02
Tekel’in trilyonluk dağıtım işini yönetmeliklere aykırı olduğu halde siyasi güç kullanarak almakla suçlanan GATEKPA’nın Genel Müdürü Ahmet Şahan ile şirketin gayri resmi ortağı olduğu ifade edilen Gaziantep eski milletvekili Ünal Yaşar suçlamaları reddederek hakkının gasp edildiğini iddia edenler yargıya gitsin diye konuştu.

GATEKPA AŞ’nin Genel Müdürü olduğunu ifade eden ANAP Şahinbey Eski İlçe Başkanı Ahmet Şahan, Sabah'ın sorularını yanıtlarken Tekel’in dağıtım işi için aynı şartlarda iki ayrı firma ihaleye girdi. İhaleyi yapan kurum bizim teklifimizi daha uygun gördü. Her şey yönetmeliğe uygun, siyasi baskı falan hepsi yalan. Hak eden alır dedi.

Şahan bayilerin şikayeti için de Tekel’in bin 500 bayisi var. Herkese hizmet veriliyor. Bunlar içerisinde elbette 10-15 kişinin rahatsızlığı olacak, tümünü memnun etmek imkansız diye konuştu. GATEKPA’nın gayrı resmi ortaklığından olduğu bildirilen Tekel yönetim kurulu üyesi ANAP Eski Milletvekili Ünal Yaşar, şirketle bağlarının olmadığını söylerken, “Çamur atıyorlar. Üç dönem milletvekilliği yaptım ve bu süre içinde kente önemli hizmetlerim oldu. Baklava fıstık dışında hiçbir hediye almadım, çıkar ve menfaat görenlerle iş yapmadım, ortak olmadım. Alnım açık, hakkımda en ufak iddiası olanı ispata davet ediyorum.” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Tekel ürünlerinin dağıtım işinin ihale edildiğini bildiren Yaşar, ihale yönetmeliğe göre yapıldı. Zaten bunun dışına çıkılması suç, kimse böyle bir şeye tenezzül edemez. İhaleye herkes girebilir, kurum dağıtım işini kime isterse ona verir. Hatta hangi firmayı daha istikrarlı görürse ona verir. Burada yönetmenlik ne diyorsa o yapıldı. Şimdi bu işi bakkalların yapması hak da bir başkasının yapması hak değil mi? Dağıtım işlerini aralarında ANAP'lıların da bulunduğu firma almış olabilir. Nizip ilçesindeki CHP'li aldı. MHP'li, ANAP'lı ne fark eder. Herkes ihaleye girer ihaleden alır. Vakkas Katırlı CHP'li diye oranın ihalesine başka firma katılmayacak mı?” şeklinde konuştu.

Söz konusu ihalenin 2 yıldan bu yana konuşulduğunu buna rağmen haksızlığa uğradığını iddia eden tarafların mahkemeye giderek hakkını arama yoluna gitmeyip hep çamur attığını ifade eden Yaşar, hakkı gasp edilenler niçin yargıya başvurmamış? Hem bunu yapmıyorlar hem de çamur atmaktan geri kalmıyorlar.

Kurum ihaleyi verdiği firmadan memnunsa ödemeleri aksatmıyorsa dağıtım işini de 2 yıl daha uzatma hakkına sahip dedi. Yaşar, şartları uygun olan herkese bayilik verildiğini, dağıtım arabası gelmediğinde veya az siparişi olanlara mal verilmemesi durumunda bayilerin dilekçe ile Tekel Başmüdürlüğü'ne başvurması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *