ANASAYFA arrow right Spor

“Hakem kırmızı kartı atlamasa bu maç farklı olurdu”

“Hakem kırmızı kartı atlamasa bu maç farklı olurdu”
YAYINLAMA: 07 Mart 2021 / 18.26
GÜNCELLEME: 07 Mart 2021 / 18.26
Ricardo Sa Pinto: Beşiktaş’ın herhangi bir şey yapmadan 2 gol buldu

Beşiktaş deplasmanında 2-1 kaybeden Gaziantep FK’da Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto maçın ardından konuştu. Maçın başında Welinton’un Dicko’ya yaptığı hareketin kırmızı kart olduğunu söyleyen Pinto, Beşiktaş’ın herhangi bir şey yapmadan 2 gol bulduğunu ifade etti.

Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan Gaziantep FK, sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Kırmızı-siyahlı ekipte Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Maça iyi başladıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Portekizli teknik adam, “Pozisyonlara da girdik. Dicko’nun bir pozisyonu var. Arkadan itildi. Faul çalınıp kırmızı kart verilmesi gerekirken hakem bir şey vermedi. VAR’a bile gidilmedi, nedenini anlayamıyorum. Bu karar verilseydi maçın gidişatı değişirdi. Beşiktaş çok pozisyona girdiği için değil, kendi hatamızdan golü yedik. Top Beşiktaş’taydı ama golü bulduklarında, maçı kontrol altına aldıklarından değil, bizim hatamızdan golü buldular. Biz de pozisyonlara girdik. İkinci yarıya daha istekli, daha kontrollü başladık. Rakibimizi hata yapmaya zorlayıp beraberlik golünü bulmaya çalıştık. Rakibimiz pozisyon bulamıyordu, biz daha iyi oynuyorduk ve bu sırada 2 değişiklik yaptık. İkinci golde de, pozisyona girdiklerinden değil, konsantrasyon eksiklimizden dolayı golü buldular. Aboubakar gibi bir oyuncuya boşluk verirseniz golü rahatlıkla atar. Daha sonra sistem değişikliğine gittik. Takım hala istekli şekilde oynuyordu. Bunun sonucunda gol bulduk, sonra da direkten dönen şutumuz var. O da gol olsaydı, puan alırdık. Bunu da hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu maçta beni memnun eden konu, takımın oyundan düşmemesi oldu. Puan almaya çalıştık, isteğimizi son dakikaya kadar sürdürdük. Her maçta bunu yapıyoruz. Beni memnun eden konu bu” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş ligin en iyi takımı”

İlk yarıda Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Murat Şahin’le yaşadığı gerginlikle ilgili “Herhangi bir durum olmadı, normal bir şey” diyen Ricardo Sa Pinto, Beşiktaş’ın ligin en iyi takımı olduğunu da yineleyerek, “Hala aynı fikirdeyim. Beşiktaş ligin en iyi takımı. Bugün her zamanki oyununu oynayamadılar, yorgun olmalarından dolayı olabilir. Ama biz de bugün rahat oynamalarına izin vermedik. Hem bireysel oyuncuları iyi hem de birçok seçenekleri var. O nedenle iyi bir takım Beşiktaş” diyerek sözlerini tamamladı.

Ricardo Sa Pinto Beşiktaş’a ilk kez yenildi

Gaziantep FK Teknik Direktörü Ricardo Sa Pinto, kariyerinde 3. kez karşılaştığı Beşiktaş’a ilk kez mağlup oldu.

Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan Gaziantep FK, rakibine 2-1 mağlup olurken, kırmızı-siyahlı ekibin Portekizli Teknik Direktörü Ricardo Sa Pinto, siyah-beyazlı ekibe karşı ilk kez mağlup oldu. Geçtiğimiz sezon Braga’nın başında olan deneyimli teknik direktör, UEFA Avrupa Ligi K Grubu’nda Beşiktaş ile aynı grupta yer almış ve 2 maçta da galibiyete uzanmıştı. İstanbul’daki maçta Braga 2-1 kazanırken, Portekiz’de oynanan mücadele ise Braga’nın 3-1’lik üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *