ANASAYFA arrow right Yaşam

Hak eden memur, hak ettiği kadroda, hakkını alarak çalışsın

Hak eden memur, hak ettiği kadroda, hakkını alarak çalışsın
YAYINLAMA: 14 Ocak 2021 / 21.12
GÜNCELLEME: 17 Ocak 2021 / 19.20
Görevde yükselme sınavının açılması gerektiğini kaydeden Türk Yerel Hizmet Sen Gaziantep İl Başkanı Bekir Kökçü, “1989 yılından beri zabıta teşkilatı içerisinde görevde yükselme sınavı hiç yapılmadı. Dolayısıyla bu sınavın bir an önce açılmasını istiyoruz. Sınav sonucunda işlerin başını ehil, liyakatli kişiler gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Zabıta memurlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarını sonuna kadar koruyacaklarını dile getiren Kökçü, “Sendikacılığın amacı, çalışanı işverene ve yöneticiye karşı ezdirmemek ve mümkün olduğundan haklarını iyileştirmektir. Elimizden geldiğince üyemiz olsun veya olmasın her zaman yanlarında olacağız, onlara hukuki destek sağlayacağız ve haklarının daha da iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapacağız” diye açıklamada bulundu.

Zabıta teşkilatında esnek çalışma sistemi uygulanmıyor

Kökçü, zabıta teşkilatında esnek çalışma sisteminin uygulanmadığını vurgularken, “Normal mesai içerisinde çalışıyoruz, hatta zabıtanın görevi olmadığı halde çeşitli görevler yüklendi. Şu anda ilçe zabıtaları pazar yerlerinde ateş ölçüyorlar. Bizler sağlık çalışanı değiliz ve zabıtaların görev tanımlarında böyle bir görev olmasa gerek” şeklinde konuşma yaptı.

Hak eden memur hak ettiği kadroda, hakkını alarak çalışsın

Zabıta kadrosunda olmadığı halde zabıta amirliği ve müdürlüğü görevinde bulunanların olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kökçü, “İstiyoruz ki görevde yükselme sınavı yapılsın. Hak eden memur hak ettiği kadroda hakkını alarak çalışsın. 657 sayılı kanununun kariyer ilkesine göre çalışalım. Sınavın açılmaması bu hakkın gasp edilmesi anlamına geliyor” açıklamasını yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *