ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

HADEP olarak ittifaka açığız

HADEP olarak ittifaka açığız
YAYINLAMA: 11 Nisan 2021 / 17.09
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2021 / 17.09
HADEP İl Başkanı Abdullah İnce, MHP, BBP, DSP ve DYP dışındaki tüm partilerle ittifak yapabileceklerini açıkladı. İnce, adayların merkez yoklaması ile belli olacağını, bu nedenle ittifakları da dikkate alarak adayların isimlerini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını bildirdi. İnce, siyasi partiler arasında ittifak yapılarak seçime gidilmesinin şart olduğunu söyledi.

İnce, “Güçlü hükümetler için, güçlü grupların meclise taşınması gerek, bunun için de ittifak şart. Eğer partiler ilkelerde anlaşırlarsa, uyumlu çalışırlarsa ittifak olabilir. Hem de olmalı. Biz bunu söylerken, baraj korkumuz falan olduğu için söylemiyoruz, gerekli olduğunu söylüyoruz. Baraj sorunumuz yok, tek başımıza seçime gitmeye hazırız” dedi.

SP ile ittifakın söz konusu olmadığını ifade eden İnce, SP veya ANAP hiç fark etmez diğer partilerle de ittifak yapabileceklerini söyledi ve “İttifaka kapalı değiliz. Ancak bunu söylerken baraj sorunumuz da yok. Tek başımıza seçime girmeyi de düşünüyoruz. Ancak sağlıklı ve tutarlı hükümet oluşturmak için ittifak gerekli. Her parti için bu böyle. Ama olur, olmaz onu bilemem” diye konuştu. Şimdiye kadar SHP ile ittifak arayışlarının olumlu sonuçlanmadığını, diğer sol partilerle görüşürken araya erken seçim girdiğini ifade eden İnce, çalışmaların yarım kaldığını vurguladı.

AK Parti’nin anketlerde birinci parti olarak çıkmasını da değerlendiren Abdullah İnce, “Anketler ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Veya kimler yaptırıyor. Ama biz anketlerde gösterildiği kadar AK Parti’nin oy patlaması yapacağına inanmıyorum. Biraz fazla şişiriliyor. Mevcut siyasiler içerisinde önde olan bir parti, fakat oylarının bu kadar çok olacağına ihtimal vermiyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *