ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hacizler yüzünden aileler dağılıyor

Hacizler yüzünden aileler dağılıyor
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.17
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.17

Devletin kendi çökerttiği sistemin altında kalan üreticinin sorununa çözüm bulması istendi

Bankaların, alacaklı oldukları vatandaşların üzerine çok acımasızca gittiğini ifade eden DYP Şehitkamil İlçe Başkanı Yaşar Gümüşburun, biraz daha insaflı olunması ve insanlara fırsat tanınması gerektiğini söyledi.

Muhasebeci olduğunu hatırlatan DYP İlçe Başkanı Gümüşburun, bankaların sözleşmelerinin çok küçük puntolarla yazıldığını, bu nedenle okumanın imkansız olduğunu belirterek, birçok vatandaşın bu sözleşmeleri okumadan altına imza attığını açıkladı. Bu durumda olası bir gecikmede bankanın sözleşmedeki maddeleri uygulamaya koyduğunu belirten Gümüşburun, sözleşmelerin çok açık ifadelerle ve okunaklı olarak adil şekilde yeniden hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Temerrüt faizi uygulamasının vicdansızlık olduğunu ifade eden Gümüşburun, “Buna kesinlikle bir çözüm bulunmalı. Bu kadar yüksek faiz olamaz. Temerrüt faizleri uygulandığı sürece insanların borçlarını ödemesi mümkün değil. Böyle acımasızlık olur mu? Bunu neye göre alıyorlar? İnsanlar kriz öncesi kredi alıp yatırım yapmışsa, sonra da bu para kriz ve ardından gelen devalüasyonla birlikte 5-10 kat artmışsa bunun sorumlusu vatandaş değil. Asıl sorumlu hükümettir. Hükümet şimdi bu soruna çözüm bulmak zorunda. İnsanları yalnız bırakamaz.

Bugün aldıkları krediyi ödeyemedikleri için haciz kıskacında olan hatta iflas eden, fabrikası ve işyerini kapatan binlerce insan var. İstihdam yaratan insanlar bugün zor durumda. Her yer işsiz insanlarla dolu. İşyerini kapatarak, üretimi durdurarak borç ödenmez, İnsanlara fırsat tanınmalı. Faizler kriz önceki kurdan ve orandan alınmalı, üretimin, istihdamın önü açılmalı. Bankalar kredileri verdiklerinde bu durumu iyi düşünmeliydi. Elbette onlar da verdiklerini alacak, ama 4-5 kat fazlasını almak çok acımasızlık olur” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *