ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hacı adaylarına yiyecek ve kurban parası olarak bin Riyal verilecek

Hacı adaylarına yiyecek ve kurban parası olarak bin Riyal verilecek
YAYINLAMA: 27 Ocak 2021 / 13.17
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2021 / 13.17

İlimizden Hacca gitmek için başvuranların sayısı 190’a çıktı. Hac için başvuranların tamamı kara yoluyla gitmek istiyor. Kara yoluyla Hacca gidecek olanlardan 157 bin 500 lira alınıyor. Bu para Vakıflar bankasına yatırılıyor.

Hac için yatırılan 157 bin 500 lirayla adayların pasaportları çıkarılıyor, yatacakları evler ve çadırlar kiralanıyor. Toprak bastı parası otobüs taşıma ücretleri de aynı paradan ödeniyor. Buna karşılık sadece hacı adaylarının yiyecek ve kurban ihtiyaçlarını gidermek üzere kendilerine 1000 riyal döviz veriliyor.

Hacca gitmek isteyenlerin çoğunluğunu erkekler teşkil ediyor. Müracaat eden tenden 110’u erkek 80 ise kadın. Hacı adaylarımız Gaziantep'ten 10-15 Eylül tarihleri arasında Cilvegözü kapısından hareketle yurt dışına çıkacaklar. Hacı adaylarının yolda hastalanmaları da göz önünde bulundurularak konvoyla halinde gitmeleri temin edilecek. Her konvoyda bir de sağlık ekibi bulunacak.

Şimdiye kadar ilimizden Hacca gitmek için başvuranların arasında hava yoluyla gitmek isteyen çıkmadı. Hacı adaylarına hizmet için kayıtlar ve işlemler cumartesi pazar günleri de dahil olmak üzere çalışılıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *