ANASAYFA arrow right Güncel

Habeş Kanyonu’nda doğa yürüyüşü

Habeş Kanyonu’nda doğa yürüyüşü
YAYINLAMA: 26 Ekim 2020 / 15.51
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2020 / 15.51
Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ve Dünya’da benzeri bulunmayan Araban ilçesi sınırlarında yer alan doğa harikası Habeş Kanyonu’nda yaklaşık 9 kilometrelik doğa yürüyüşü yapıldı.

Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru doğa yürüyüşü sonunda açıklamasında, “Araban ilçesi sınırları içerisinde bulunan doğa harikası Habeş Kanyonu bölgesinde 9 kilometrelik doğa yürüyüşümüzde Habeş Kanyonu’nun Türkiye ve Dünya’daki dağcılık sporlarına önemli katkılar sağlayacağını doğa tutkunları ile birlikte bir kez daha yerinde gördük” dedi.

 Başkan Doğu, Araban ilçemizin sınırları içerisinde bulunan Habeş Kanyonu doğal güzellikleri ile görenleri etkileyen ve bölge halkı tarafından ‘Habeş Deresi’ olarak bilinen Fırat Nehri kıyısındaki Habeş Kanyonu, ev sahipliği yaptığı tarihi mimarisi ve özgün tabiatıyla ziyaretçilerine adeta eşi görülmemiş bir görsel şölen sunuyor. Dağcılık sporu için oldukça elverişli olan kanyonda yer yer 40 derece eğimli patikalar ve 2-3 çadırlık konaklama alanları bulunuyor” diye konuştu.

Yapılan incelemelerin ardından kanyon için çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *