ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Güzingi Deresi’nde yapılan ahır ve ağıllara ruhsat verilecek mi? 

Güzingi Deresi’nde yapılan ahır ve ağıllara ruhsat verilecek mi? 
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2021 / 17.01
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2021 / 17.01
İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu şehrimizde 1.5 saat kaldı

Gazetemiz, ahır ve ağıl yaptıranların mağdur duruma düştüğünü Bakan’a delilleriyle açıkladı. Bakan, durumun yeniden incelenmesi için Belediyenin Bakanlığa müracaat etmesini söyledi.

Kahramanmaraş üzerinden şehrimize gelen İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu kooperatifler kanalıyla yaptırılan konutları ve Güzingi deresindeki ahır, ağıl ve briket imalathanelerini inceledikten sonra saat 16.00’da Ticaret ve Sanayi Odası salonunda basın mensuplarıyla görüştü. Bakanlığın Gaziantep'te yapacağı hizmetlerde ilgili olarak bilgi veren Samsunlu gazetemizin Güzingi deresiyle ilgili 11 sorusunu cevapladı. İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu şu bilgileri verdi:

“Gaziantep'e ilk defa geliyorum. Çok memnun oldum. İkinci kez bir daha geleceğim. Gelişimin başlıca nedeni il ve ilçelerin sorunlarını tespit ederek çözümlemektir. Gaziantep'in imar planı çalışmaları 1972’de başladı, çoğu tamamlandı. Belediyenin imarla ilgili olarak sunduğu 24 projeyi yetkili elemanlarımız Gaziantep'e gelerek inceledi. Yakında kararımızı bildireceğiz. Gaziantep kanalizasyon ve içme suyu projesi bakanlığımızca onaylandı. Bu yıl Gaziantep'te 30'u ilçelerde olmak üzere 210 halk ve sosyal konutu yaptırıldı. Merkezlerde sosyal konutlar, ilçelerde de halk konutları yaptırılacak. Yurt düzeyinde 7000 konutun yapımı devam ediyor. Bu yıl da 1500 sosyal konut, 500 halk konutu yurt düzeyinde yaptırılacak. Gaziantep'e ne kadarı düşer bilmiyorum yakında belli olacak.

Gaziantep'teki 49 kooperatiften 45’inin hak sahipliği onandı. Halen 7 kooperatifimizin 478 üyesi 478 milyon lira kredi açılmış durumdadır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *