ANASAYFA arrow right Güncel

Güzergâh izin belgesi için borç olmaması gerekiyor

Güzergâh izin belgesi için borç olmaması gerekiyor
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2021 / 21.07
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2021 / 21.07
BAĞ-KUR ile Motorlu Taşıtlar Vergi borçlarının biriktiğini, bu borçların ertelenmesi gerektiğini söyleyen Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, “Büyükşehir belediyesinden güzergâh izin belgesi almamız için maliyeye borcumuzun olmaması lazım. Ama hem BAĞ-KUR hem de MTV borcumuz var. Bu borçların bir an önce ertelenmesini, esnafı ve sektörü yeniden canlandıracak can suyu kredisi verilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Özcan, salgın döneminde işlerinin kıymetini anladıklarını belirtti. “Bir musibet 1000 nasihatten iyidir’ diye bir atasözü var. Yani bu süreç işimizin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu anlamamızı sağladı. Okullar açıldığından işimize dört elle sarılacağız. Çünkü sektörün bir kapanmayı daha kaldıracak gücü yok. Her zaman dile getirdiğimiz gibi sektörün ve esnafın bir can suyuna ihtiyacı var. Esnafın ayakta durması için uzun vadeli ödemek şartı ile en az 50 bin lira kredi verilmesini bekliyoruz” dedi.

Servisçi esnafının okullar kapalı olmasından dolayı 15 aydan beri çalışmadığını açıklayan Başkan Özcan, “Şu anda esnaf fabrikaya işçi götürüp getiriyor, ancak sadece kendisinin ve ailesinin hayatını idame ettirecek kadar kazanıyorlar. Birikmiş borçlarımız ve geçmişe dönük ödemelerimiz var. Fakat her şeye rağmen umutluyuz. Eylül ayında okullar açılacak denilmesi bile tüm esnafımıza büyük moral veriyor” şeklinde konuştu.

Vaka artışlarının endişeye neden olduğunu kaydeden Başkan Özcan, tüm vatandaşı aşı olmaya davet ederken, maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara uyulmasının önemli olduğunun altını çizdi. “Aşı olmayanlar kendini düşünmüyorlarsa diğer insanları ve evine ekmek götüren binlerce esnafı düşünsün. O nedenle aşı olmayanların bir an evvel aşı olmalarını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep’in diğer illere göre çok şanslı olduğunu kaydeden Özcan, “Kentimizde OSB olduğundan dolayı esnafımız evine ekmek götürecek kadar kazanıyor” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olduklarını hatırlatan Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “4 bakanlık ile koordineli çalışıyoruz. Sektörün sorunlarını ve sıkıntılarını gerek bakan yardımcılarına gerekse bakanlarımıza anlattık. Bazı sıkıntılar çözüme kavuşturulurken, bazıları  halen bekliyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *