ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güzel Sanatlar Lisesi’nin protokolü imzalandı

Güzel Sanatlar Lisesi’nin protokolü imzalandı
YAYINLAMA: 08 Ocak 2023 / 16.27
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2023 / 16.27
Gaziantep Valiliği, Güzel Sanatlar Lisesi yaptıracak olan Gaziantep Ticaret Odası adına yönetim kurulu başkanı Mehmet Aslan ile protokol imzaladı.

Protokolle, çok kısa bir zamanda Gaziantep’in yeni bir okula kavuşacağına dikkati çeken Vali Bilgin, “Eğitimin, geliştirilmesi ve çağdaş ülkeler seviyesine çıkartılması için okul yap, adını yaşat kampanyası düzenledik. Kampanyamıza hayırseverler büyük ilgi gösteriyor. Hayırseverlerimizin yardımları ile bir çok okulumuzun yapımı devam ediyor. Bugün de çok önemli bir eğitim kurumunun yapımı için protokol imzalıyoruz. Kampanyamıza destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası başkanı Mehmet Aslan ise bir sanayi kenti olan Gaziantep’in ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak el sanatlarını canlandırmak için güzel Sanatlar lisesi yapmayı kararlaştırdıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

“Bir yıl içerisinde eğitim-öğretime açmayı hedeflediğimiz okulumuzda, sanayinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmeyi ve el sanatları bakımından çok zengin bir il olan Gaziantep’te, el sanatlarını canlandırmayı ve yaşatmayı hedefliyoruz. Lisemizde, müzik, resim, stilistik, model, resim, bakırcılık, sedef ve baklavacılık gibi bölümler olacak. Gaziantep’te bir ilki gerçekleştirip, bir anlamda, Gaziantep Üniversitesi Güzel sanatlar bölümü için alt-yapı oluşturmaya çalışacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *