ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güvenilir ve zamana saygılı imaj yaratın

Güvenilir ve zamana saygılı imaj yaratın
YAYINLAMA: 03 Haziran 2022 / 20.34
GÜNCELLEME: 03 Haziran 2022 / 20.34
Güvenilir ve zamana saygılı bir imaj yaratılması gerektiğini ifade eden Avrupa Komisyonu Danışmanı Wım F. Harrems, yabancı dil kapasitesinin geliştirilerek, kültürel farklılıkların dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

ABİGEM’in seminerleri devam ediyor. Gaziantep'te Ekim ayında kurulan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin Türkiye’nin girmeye hazırlandığı AB’de yapması gerekenlerin anlatıldığı seminerde ihracat ve yabancılarla ortak girişim konusu ele alındı.

Avrupa Komisyonu Danışmanı Wım F.Harrems uluslararası pazarlama, ihracat ve ortak girişim hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İyi bir ilk izlenim için sadece tek bir şansınız var diyen Avrupa Komisyonu Danışmanı Harrems, “Başlıklı kağıtlarınızı, kartvizitlerini dikkatle hazırlayınız. Mektup e-posta fakslan derhal cevaplandırınız. Lisan hatalarından kaçının. Yabancı dilde hazırladığınız broşürleri kontrol ettiriniz. Hiç olmazsa İngilizce anlayan bir santral memurunuz olmalı. Kusursuz İngilizcesi olan bir sekreteriniz olmalı. Yabana dil kapasitenizi geliştirin. Kültürel farklılıkları dikkate alın. Uluslararası pazarlamada hırs çok önemli” dedi.

Uluslararası pazarlama istihbaratlarında da detaylı bilgiler sunan Harrems, hedef pazarla ilgili katılımcılara kendi ülkelerinde bilgi alabilecek kanalları şöyle sıraladı: “Yabana elçilikler ve konsolosluklar, ticareti geliştirme kuruluşları. Uluslararası bankalar, uluslararası ticaret odaları, ihracatı geliştirme kuruluşları, ABC ticaret rehberi, kompass rehberi ve internet. Avrupa ve ABD’nin alıcıları, pazarı ve satılması planlanan ürünlerin bu pazarlara adapte olması gerek.

Hizmet vermeyi planladığınız pazardaki fırsat ve tehlikeleri değerlendirin. İhracat yapacağınız ülkede, kültür, adalet sistemi, ekonomi, demografi, iş ortamı, teknoloji seviyesi ve ticaret altyapısı hakkında detaylı bir araştırma yapın. Ürünlerinizle ilgili ithalat rejimini ve yasal çerçevede olabilecek değişiklikleri araştırın. Bilgi alabileceğiniz ve iş bağlantısı yapabileceğiniz noktalan belirleyin. Belirlediğiniz kişi, firma ve kuruluşlarla temasa geçin. Uygun fuarları ve resmi tatilleri belirleyin” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *