ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güvenevler market yeri satışı onaylandı

Güvenevler market yeri satışı onaylandı
YAYINLAMA: 23 Haziran 2020 / 12.36
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2020 / 12.36

Kent merkezindeki süper marketlerin 5 yıl içerisinde kent dışına çıkarılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Şehitkamil Belediye Meclisi’nde kent merkezinde market yeri satışı teklif $ kabul edildi. Teklife yalnızca DSP’li meclis üyeleri ret oy verdi.

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 3. olağan oturumu, Mehmet Bozgeyik başkanlığında yapıldı. 10 Maddenin yer aldığı gündemde 2002 yılı tarifeleri ile 2002 yılı mali bütçesi hazır olmadığından bir sonraki oturuma ertelendi. Karacaoğlan Mahallesindeki 2 adet taşınmazın satışı da komisyona havale edildi. Bu arada zabıta personeli ile özel kalem müdürünün mesaisinin, tespiti, Güvenevler Mahallesi pafta 41, ada 2609,2453, parsel 4669,4552 ve 4605 deki marketin satış yeri ile ilgili madde ise DSP’li 2 meclis üyesinin ret oyuna karşılık kabul edildi. Yine Mezarlık kuzeyindeki enerji nakil hattı ve trafo tadilatıyla ilgili maddeler kabul edildi.

DSP’li Kamil Ayan, hükümetin gündeminde kent merkezlerindeki süper ve hipermarketlerin 5 yıla kadar şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili bir çalışma olduğunu, böyle bir dönemde kent merkezinde market yeri satışının doğru olmadığını söyledi. Carrefoursa gibi süper marketlere karşı çıkarken bir de bununla uğraşmak istemediklerini ifade eden Ayan, “Söz konusu maddeyle birlikte market yeri düzenlenecek ve daha sonra satışa sunulacak. Bu yanlış bir tadilat olacak. Biz ret oyu verdik. Ama kabul oyu verenler nasıl rahat edebilecekler?” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *