ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güven ortamı şart

Güven ortamı şart
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2020 / 18.12
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2020 / 18.12

Kriz, bir yıldan bu yana etkisini en ağır şekilde sürdürürken, ülkenin bu bunalımdan çıkış yolunun seçim olduğu dillendirilmeye başlandı. GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, ülkenin kurtuluşunun erken seçim olduğunu belirtirken Nejat Koçer, ülkede güven sorunu yaşandığına ve bunun aşılmasının şart olduğunu dikkat çekti.

GSO Meclis Başkanı Konukoğlu, "Türk ekonomisi bir erken seçimi kaldırabilir mi?” şeklindeki soruya, “Bu sorunun cevabını aslında ekonomistler daha iyi bilir ama bu ülke kaldırır, neden kaldıramasın ki? şeklinde konuştu.

Mevcut Seçim ve Siyasi Partiler Yasası ile erken seçime gidilmesinin yanlış olacağını, çıkacak sonucun da bugünkü tablodan farkının olmayacağını ileri süren Konukoğlu, “Mevcut yasalarla yapılacak seçimle pek bir şey değişmez, ama şu anki hükümetten işçi, esnaf, memur, sanayici herkes şikayetçi. Şayet çark durmuşsa, bozulup yeniden yapılması gerekir. Erken seçime gidilip çark yeniden düzenlenmeli” dedi. Konukoğlu, erken seçim yapılsa bile yeni yüzlerin sahneye çıkacağını pek sanmadığını belirterek, “ Çünkü bu işi meslek edinmiş arkadaşlarımız var” diye konuştu.

9 aydır kriz ortamından çıkılamadığını ve dalgalı kur sisteminin ekonominin canına okuduğunu ifade eden GSO Başkanı Nejat Koçer ise, şu an erken seçimden ziyade mevcut hükümetin güven ortamını sağlaması gerektiğini ifade etli. Birinci hedefin enflasyonu düşürmek değil, kapanan fabrikaları açmak, üretimi harekete geçirmek olması gerektiğini hatırlatan

Koçer, “İstihdam yaratarak işçinin işinin başına dönmesi ve re el sektörün ayağa kalkması sağlanmalı. Bir kaç hafta içinde umarım KDV gibi vergiler aşağı çekilir de ekonomide bir canlanma olur. Yastık altındaki paraların ekonomiye kazandırılması için güven ortamı şart" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *