ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gürültüyle mücadele kapsamı genişletildi

Gürültüyle mücadele kapsamı genişletildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2021 / 14.47
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2021 / 14.47
Çevre Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Gürültü Kontrol Yönetmeliği ile gürültü kirliliğiyle ilgili düzenlemeler geliştirildi. Bu düzenlemelere uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacak. Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ülke turizmini olumsuz etkileyecek gürültü kirliliği oluşturmamasına özen gösterilmesi istendi.

Turizm Bakanı Mustafa Taşar, turizmin son yıllarda dünya pazarında yakaladığı olumlu gelişmeleri sürdürebilmesi için uyulması gerekenlerin genelgede belirtildiğini vurguladı. Taşar, Bakanlığın belediyelerden belgeli içkili lokanta ve eğlence yerlerinin çevreyi rahatsız edici yüksek volümlü müzik yayını yapmasının önlenmesi ve belgeli işletmelerin çalışma saatlerinin yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Çevre Kanunu ve bu kanuna istinaden yayımlanan Gürültü Kontrol Yönetmeliği hükümlerine uyulması gerektiğini ifade eden Bakan Taşar sözlerine şöyle devam etti: “Belirtilen genelgelere rağmen Bakanlığımıza yeme-içme ve eğlence yerlerinde yüksek seviyede müzik yayını yapıldığı ve gürültü kirliliği oluşturduğu yönünde şikayetler geliyor. Turizmi Teşvik Kanununun 30. maddesi, belgeli yatırım ve işletmelerin, bu yatırım ve işletmelerin belgeye esas olan nitelikleri koruyup korumadıklarını denetleme ve işletmeleri sınıflandırma yetkisi Bakanlığımıza verilmiştir. Belirtilen bu hükümler dışında belgeli yatırım ve işletmeler ilgili mevzuat hükümleri, çerçevesinde yetkili kamu kurum ve kuruluşlarının denetimine tabidir. Bu kapsamda Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Gürültü Kontrol Yönetmeliği, gürültü kirliliğiyle ilgili düzenlemeler geliştirmiş olup bu düzenlemelere uyulmaması halinde işletmelere yaptırım uygulanacak. Belirtilen hususlar çerçevesinde, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, ülkemiz turizmini olumsuz yönde etkileyebilecek gürültü kirliliği oluşturmaması için azami özeni gösterilmesi gerekmektedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *