ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gürültücüleri ceza bile yıldıramıyor

Gürültücüleri ceza bile yıldıramıyor
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2022 / 14.46
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2022 / 14.46
Gürültüyle mücadele kapsamında gazino, bar, diskotek, düğün salonları kulüp ve lokanta gibi kamuya açık 45 işyerine Gürültü Kontrol Monitörü taktırıldığını belirten yetkililer, bunların düzenli olarak çalıştırıldığı kaydedildi. Aynı şekilde konvoy halinde seyreden araçların (düğün, nişan, sünnet) klakson çalmaması için trafik ekipleriyle koordinasyon sağlamak suretiyle denetlendiği ifade edildi.

İl Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu, gürültü kirliliğine karşı yasalar çerçevesinde mücadele ettiklerini belirterek, denetimler sırasında yüksek sesle müzik çalan bir adet araç tespit edilerek sahibine bir milyar 879 milyon 850 bin lira idari para cezası kesildiğini açıkladı. Kaset satışı yapan işyerlerinin dışarıya hoparlörle gürültü vermemesi için gerekli uyarılar ve denetimlerin yapıldığını söyleyen Niziplioğlu, kaset satışı yapan 14 işyerinde yapılan denetimde gürültü seviyelerinin normal olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Meskun mahal içerisinde her türlü silah veya huzur bozucu patlayıcı maddeler sonucu oluşan gürültü kirliliğinin önlenmesinin amaçlandığını hatırlatan Niziplioğlu, “Emniyet Müdürlüğü tarafından tutulan 51 tutanağın Çevre Müdürlüğü’ne gönderilmesi sonucu ilgililer hakkında toplam 18 milyar 89 milyon lira idari para cezası kesildi. Anonsla yayın yapan araçların cihazlarının gürültü düzeyleri müdürlüğümüz tarafından ayarlanarak mühürlenmekte. Ayrıca hasta taşımakla görevli olan ambulansların içerisinde hasta taşımadığı veya acil bir durum söz konusu olmadığı halde lüzumsuz yere siren ya da klakson çalarak insanları heyecanlandırıp huzuru bozmamaları doğrultusunda daha duyarlı davranılması amacıyla tüm hastanelere, resmi yazı yazılarak ambulans sürücülerinin duyarlı olmaları istenmiştir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *