ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gürültü yapanlara 8.5 milyar ceza verildi!..

Gürültü yapanlara 8.5 milyar ceza verildi!..
YAYINLAMA: 07 Ocak 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2021 / 13.22
Gürültü kirliliği ile ilgili çalışmalar sonucunda gazino, bar diskotek, düğün salonları, kulüpler, lokantalar olmak üzere kamuya açık 43 işyerine gürültü kontrol monitörü taktırıldığını ve bunların düzenli olarak çalıştırıldığını söyleyen Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu, şikayet ve denetimler sonucunda toplam 21 şahsa ve bir işletmeye toplam 8 milyar 541 milyon para cezası uygulandığını açıkladı.

Niziplioğlu, 1 Ocak-1 Mayıs 2002 Tarihleri arasında 99 adet şikayet ve denetim yapıldığını, gürültü kirliliği ile ilgili bir diğer çalışmalarının konvoy halinde seyreden araçların (düğün, nişan, sünnet şölen vb.) yüksek sesle klakson çalmamaları için trafik ekipleri ile koordinasyon sağlanmak suretiyle denetim yapmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Denetimlerde klakson veya müzik çalarak gürültü kirliliğine sebebiyet veren bir araca toplam bir milyar 165 milyon 610 bin lira para cezası kesildi. Kaset satışı yapan işyerlerinin dışarıya hoparlörle gürültü vermemeleri için gerekli uyanlar ve denetimler yapıldı. Ayrıca meskun mahal içerisinde her türlü silah veya huzur bozucu patlayıcı maddeler sonucu oluşan gürültü kirliliğinin önlenmesi d için polis tarafından hazırlanan ve gelen 21 tutanak sahibi hakkında toplam 7 milyar 375 milyon 510 bin lira idari para cezası kesildi. Anonsla yayın yapan araçların cihazlarının gürültü düzeyleri ayarlanarak mühürlendi. Ayrıca hasta taşımakla görevli olan ambulansların içerisinde hasta taşımadığı veya acil bir durum söz konusu olmadığı halde lüzumsuz yere siren ya da klakson çalarak insan-lan heyecanlandırıp huzur ve sükunu bozmamaları doğrultusunda daha duyarlı davranılması için uyarıldı.

Niziplioğlu, gürültüyle ilgili şikayetlerin anında değerlendirilmesi için müdürlük bünyesinde kurulan “Alo 176 Gürültü Hattı”nın mesai saatleri içerisinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *