ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gürültü yapan motorlar toplanacak 

Gürültü yapan motorlar toplanacak 
YAYINLAMA: 04 Şubat 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 04 Şubat 2021 / 13.27
Belediye Başkanı gürültü ile mücadele kampanyasının ciddiyetle yürütüleceğini söyledi.

Sık sık yaptığımız yayınlarda gürültüyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle sepetli motosikletlerin egzozlarını çıkararak dikkat çekmek istediklerini, küçük yaştaki çocukların mobiletleri bir oyun aracı olarak kullandıklarını bu yüzden de birçok kazanın ve ölümlerin meydana geldiğini bildirmiştik.

Yayınımız üzerine harekete geçen belediye bugünden itibaren gürültüyle mücadeleye ciddi olarak başladı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, susturucusuz motosiklet ve mobiletlerin cezalandırılacağı ve toplanacağı, seyyar satıcıların halkı rahatsız edecek şekilde çağırtkanlık yapmalarının yasak olduğu bildirildi.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Kent içerisindeki motosiklet ve mobiletlerin susturucu takmadan çalıştırılmaları insan sağlığına zarar verici şekilde gürültüye sebep olmaktadır. Susturucusuz motosiklet ve mobilet çalıştıranlar adeta bir zevk vasıtası gibi kullanmaktadırlar. Birbirleriyle yarışırcasına halkı rahatsız etmeleri dikkat çekicidir ve ilginçtir. Motosikletlerin çoğunluğu halden şehrin muhtelif semtlerine yük taşımaktadırlar. Böylece şehir içi nakliyeciliğinde kullanmaktadırlar. Yani ticari araçtırlar, ticaretle gürültünün birlikte götürülmesi son derece yanlıştır.

1 Haziran 1982 Salı gününden itibaren gürültü ile mücadele kampanyası açılmıştır. Tüm araçların ve motosiklet ile mobiletlerin egzozlarına susturucu takmadan çalışmaları yasaktır. Lüzumsuz yere klakson çalmaları da yasaktır.

Ayrıca seyyar satıcıların da halkı rahatsız edici bağırmaları yasaklar arasına alınmıştır. Bu yasaklara kesinlikle uyulmasını, uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacağı, gibi motosiklet ve mobiletlerin de toplanacağının bilinmesini önemle rica ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *