ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gürültü kirliliği medeniyete yakışmıyor

Gürültü kirliliği medeniyete yakışmıyor
YAYINLAMA: 17 Temmuz 2020 / 19.51
GÜNCELLEME: 17 Temmuz 2020 / 19.51
Gaziantep ağaçlandırmada da lider olsun

Projesi tamamlanan 16 bin dönüm alanın ağaçlandırılmasına büyük önem verdiklerini belirten Vali Erhan Tanju, Gaziantep’in sanayide olduğu gibi ağaçlandırmada da lider kent olduğunu Türkiye’ye göstermesi gerektiğini ifade etti. Tanju, camilerde hutbe verilerek ağaçlandırma kampanyasına katılımı artırmayı hedeflediklerini de kaydetti.

Vali yardımcıları, kaymakamlar ve tüm daire müdürlerinin katıldığı il koordinasyon toplantısına başkanlık eden Vali Tanju, öncelikle ağaçlandırma konusuna değindi. Tanju, Nurdağı sınırları içinde yer alan 16 bin dönüm arazinin ağaçlandırılması için Gaziantep Çevre Vakfı ile bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, bu çalışmaya tüm vatandaşların, şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşları yanında sivil toplum örgütlerinin destek vermesini istediklerini açıkladı.

Destek kampanyası için Vakıflar Bankası Merkez Şubesi'nde açılan 2039111 nolu hesaba para yatırılabileceğini ifade eden Tanju, “Bir ağaç için 1 milyon talep ediyoruz, buna 5 yıllık bakım da dahil. Önümüzdeki cuma günü tüm camilerden bu konu için hutbe veya vaazlarda bilgi verilerek yardım toplanacak. Gaziantep halkı ağaçlandırma işini başarı ile yaparak kendine ve Türk kamuoyuna nasıl koordineli çalıştığını göstermelidir” diyerek isteyen vatandaşların 1 milyon yardımda bulunarak bir ağaç dikilmesini sağlayabileceğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *