ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gürültü belasından kurtulacak mıyız?

Gürültü belasından kurtulacak mıyız?
YAYINLAMA: 18 Kasım 2022 / 14.57
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2022 / 14.57
Resmi plakalı otolar trafik kurallarına uymuyor

Mobilet ve motosikletlerin saat 21.00 ile 05.00 arası sokağa çıkması yasaklandı

Şehrin gürültüden kurtarılması, trafik anarşisine son verilmesi amacıyla konulara Vali Fikret Koçak tarafından el konuldu. Daha önce de bildirdiğimiz gibi vatandaşların huzur içinde evlerinde dinlenmelerini sağlamak amacıyla mobilet ve motosikletler saat 21 ile 05 arasında trafiğe çıkamayacak. Çıkanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Bu konudaki karar bir süre önce toplanan İl Trafik Komisyonu tarafından gerçekleştirildi.

Tüm Gaziantepliler mobiletlilerden şikayetçi idi. Mobiletler bir taşıma aracı olmaktan çıkmış, çocukların eğlencesi haline gelmişti.

Gazetemizi ziyaret eden ve telefonla şikayetlerini bildiren vatandaşlar, son zamanlarda gürültüyle ve trafik düzenlemesinin sağlanması konularında başarılı çalışmalar yapıldığını ve müspet neticelerin alındığını gazetelerde okuduklarını bildirerek, “Ne yazık ki şimdi trafik düzenini resmi otolar ve sürücüleri bozuyor. Trafik anarşisinin bir derece yok edildiği şu günlerde bunlara da bir çeki düzen vermek gerek. Tüm araçlar yeşil ışığın yanmasını beklediği bir sırada bakıyorsunuz bir resmi oto düzeni bozmuş, kural tanımadan gidiyor. Resmi oto sürücülerinin kanun üstünde bir yetki ve dokunulmazlıklarımı vardır ki, kimse ceza yazmaz, ne yapıyorsun diye sormaz? Bu konuya da ağırlık verilerek şehir huzura kavuşturulmalıdır” dediler.

Trafik Müdürlüğü görevlilerinin resmi otoları da hizaya getirmesi ve yasalara uymasının sağlanması isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *