ANASAYFA arrow right Güncel

Günübirlik 400-600 arasındaki açık iş talebi her gün yenileniyor

Günübirlik 400-600 arasındaki açık iş talebi her gün yenileniyor
YAYINLAMA: 09 Şubat 2021 / 20.41
GÜNCELLEME: 09 Şubat 2021 / 21.13
Gaziantep İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin, “Gaziantep’te beden gücüne dayalı, işçi arama kanallarına bakıldığında günübirlik 400 ile 600 arasında açık iş talebi her gün yenileniyor. İş gücü çok değişik alanlara ve sektörlere göre dağılmış durumda” dedi.

Türk İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, özverili çalışmaları ve işçiye karşı duyarlı hizmetlerinden dolayı Gaziantep İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin’e emek ve hizmet plaketi verdi. Sıraç Ekin, “Temel hedefimiz istihdam yaratmak, işsizliği azaltmak, mesleksizliğin önüne geçip nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Pandemi nedeniyle olumsuzluklar yaşanıyor. Ama Gaziantep İŞKUR, pandemi döneminde çalışanların çalışmaya devam etmelerini sağlamak, işsiz sayısını azaltmak, istihdam yaratmak ve işverenlerin meslek edindirme ile ilgili işbaşı programlarına ilişkin taleplerini yerine getirmek için fedakarca ve özverili bir şekilde çalıştı” dedi.

Pandeminin etkisinin tüm dünyada olduğu ülkemizde de hissedildiğinin altını çizen Akif Sarıca, “Türk-iş Gaziantep İl Temsilciliği olarak, işçilerin, esnafın ve sanayicilerin durumunu gözeterek Pandemi döneminde işsizlikle mücadelede işverenlerin işletmelerini kapatmamaları, çalıştırdıkları işçilerin iş akitlerinin fesih etmemesi için, devletin verdiği teşvik ve ödemelerin zamanında, yerinde ve amacı doğrultusun da hak eden çalışanlara dağıtılması noktasında özverili bir şekilde çalışan Gaziantep İŞKUR il Müdürü Sıraç Ekin ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Fedakârca çalıştıklarına şahit olduk

Sarıca, “Kısa çalışma ödeneği, işsizlik sigortası ödemeleri ve nakdi ücret desteği ödemelerinin zamanında yapılması için Pandemi döneminde kurumların çoğu çalışma saatlerini kısarken Gaziantep İŞKUR’un, kısaltma saatleri ve günleri dâhil olmak üzere çalışmalarına ara vermeden işçilerin işlerinden olmaması ve işsizliğin azaltılması için fedakârca çalıştıklarına şahit olduk” dedi.

Sarıca, “Türk-İş Konfederasyonu Gaziantep İl Temsilciliği ve İş-kur İl İstihdam Kurulu Üyesi olarak, bu zor dönemler de hayatları pahasına kurumlarının hizmetlerini aksatmadan çalışan ve ekibini özverili şekilde çalıştıran Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin’e çalışmaları ve işçiye karşı verdiği duyarlı hizmetten dolayı bugün yapmış olduğumuz yürütme toplantısında yönetici plaketini takdim ediyor, tebrik ediyoruz” ifadesine yer verdi.

Ekin Sıraç, “Kalifiyeli eleman yetiştirmek, kalifiyeli elemanlar arayanlar adına yaşa, eğitime, tahsile göre zaman zaman seçimler ve tercihler olur. Bunların hepsini bir havuzda topluyoruz, işverenin talebini karşılamaya çalışıyoruz. Bugün itibariyle çoğunluğu beden işçiliğine dayalı 560 açık işim var. Gaziantep’i işsizlik konusunda tam anlamıyla mücadele edildiği bir il olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ekin, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “İŞKUR olarak, hem kamu hem de özel sektör gibi çalışıyoruz. Sabah 08:00 akşam 17:00 mesaisine göre çalışmaktayız, hatta hafta sonu bile çalışıyoruz. Çok sistemli bir şekilde çalışarak belirlenen takvimler çerçevesinde Kısa çalışma ödeneklerinin, işsizlik sigortası taleplerinin ve nakdi ücret desteğinin yerinde, amacında, zamanında çalışanlara ulaştırmak için fedakârca çalışıyoruz. Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, yaptığımız çalışmaları izlemiş ve elinden geldiği kadar her zaman yanımızda yer aldı. Şahsım ve kururum adına kendisine teşekkür ediyorum.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *