ANASAYFA arrow right Ekonomi

Günlük ortalama açık iş sayımız 800 civarında

Günlük ortalama açık iş sayımız 800 civarında
YAYINLAMA: 18 Ekim 2020 / 20.15
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2020 / 20.32
Gaziantep İŞKUR, kurumsal firmaların insan kaynakları ile işgücünü değerlendiren bir toplantı düzenledi

İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda kentte ki yerleşik kurumsal firmaların İnsan Kaynakları Yöneticileriyle birlikte ilimizde normalleşme döneminde yapılabilecek istihdam ve mesleki eğitimlerin işgücünün yanı sıra iş kulübü hizmetleri, engelli kotalarının doldurulması, kadın ve genç istihdamın yapılması ve işgücü piyasasının değerlendirilmesi yapıldı.

Yapılabilecek istihdam ile nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve sanayicilerin İŞKUR iş birlikteliğini pekiştirmek amaç, hedefi ile kamu, özel sektörün aktörleri olarak ciddi ve anlamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerin, İŞKUR ve sanayicinin maske-mesafe ve temizlik hususlarını dikkate alarak, pandemideki hassasiyet ön planda tutularak, karşılıklı yapılması kararlaştırılırken, Gaziantep’in iş gücüne yönelik değerlendirmelerin işinde uzman kişiler marifetiyle doğru işe doğru kişinin yönlendirilmesi ile özel politika gerektiren kesimlerin iş gücüne katılması hedeflendi. Ayrıca kısa çalışma ödeneğinin çalışmaları, işsizlik sigortası, ücretsiz izin ve nakit ücret desteğine yönelik İŞKUR’un çalışmaları hakkında da İnsan Kaynakları Yöneticilerine bilgi verildi, karşılıklı fikir alışverişinde yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, “İşveren, İŞKUR’dan fabrikasında vardiyalı çalışabilecek işçi talep ediyor. Ortalama günlük açık iş sayımız 800 civarındadır. Yani İŞKUR, işveren taleplerini karışlamak için fabrikada çalışabilecek 800 kişi arıyor ama yeterli sayıyı bulamıyor. Temel hedefi istihdam olan İŞKUR’un esnaf ve sanayicinin yanında yer alıp, devletimizin sağladığı teşvik imkanlarının işverenlerimiz lehine kullanılması ile kalifiye işgücünün yetiştirilerek işverenlerimizin işletmelerine daha fazla nitelikli hizmet sunmaları ve dolayısıyla işletmelerin, ilimizin ve ülkemizin üretimi ve ekonomisine daha fazla katkı sunmaları hedefleniyor” dedi.

Ekin, “Diğer taraftan, engelli kotası açığı ulunan işverenlerimizin kotasını doldurup herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaları adına en az yüzde 40 oranında engelli sağlık raporu almış bireylerin istihdamlarının sağlanması dezavantajlı kesimlere yapılacak önemli ve o kadar da anlamlı iş yapılmış olacak” diye konuştu. 

Firma yetkilileri ise istihdam etmek istedikleri işgücünün işte tutmalarının kendileri açısından zaman zaman zor olduğunun çizdi, işe yerleştirilecek iş arayanların belli kurs programları sonrasında alınması halinde daha kalıcı ve verimli istihdam olacağını söyledi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *