ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Güneydoğu’ya işlerlik kazandırmak ve personel düzenlemesi için Para Kredi Kurulu’ndan karar çıktı

Güneydoğu’ya işlerlik kazandırmak ve personel düzenlemesi için Para Kredi Kurulu’ndan karar çıktı
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 13.25
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 13.25

Kurumdan ayrılacak işçilerin tüm hakları verilecek. Güneydoğu’ya işlerlik kazandırılmazsa personel düzenlemesi devleti zarara sokar. Gaziantep Danışma Meclisi üyesi Dr. Mehmet Akdemir basın mensuplarının Güneydoğu Birlikleriyle ilgili olarak sorduğu ve işçilerin beş aydır maaş alamayarak perişan olduğunu ifade etmesi üzerine şunları söyledi:

Konuyla ilgili olarak Sayın Başbakan yardımcımız ve Devlet Bakanımız Korkut Özal Bey ile görüştüm. Bana Güneydoğu Birliklerinin sorununun çözümlendiğini, Para Kredi Fonundan kararın çıktığını söyledi. Ticaret Bakanlığı tarafından da Ziraat Bankasına emir verilerek bu işin sonuçlandırılması emredildi. Boşu boşuna oturan Güneydoğu Birlikleri kooperatif yerinde birçok işçi var. Gaziantep bölümünün 300 işçiye düşürüleceği söyleniyordu, Ankara'ya gidişimde durumu yeniden sorup öğreneceğim.”

Konuyla ilgili olarak Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği yetkilileriyle görüştüğümüzde ise 1040 işçi bulunduğu, bunun personelle birlikte 1400’ü bulacağı ifade edilerek “Sadece personel düzenlenmesiyle sorun çözümlenmez. Kuruluşa işlerlik de sağlanmalıdır. Aksi takdirde devlet zarara girmiş olur.” denildi.

Kuruluşun ayda 50 milyon liraya ihtiyacı var. İlgililer personelin her türlü hakkının verileceğini, 5600 kadar işçinin ayrılmak istediğini vurguladılar.

Geçen yıl Güneydoğu tarafından 1120 ton kırımızı biber, 800 ton ayçiçeği 300 ton soya fasulyesi destekleme alımı yapıldı ve üreticinin parası ödendi. Bu yıl ise hiçbir alım yapamadı. Bu yüzden de mali güçlük içinde bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *