ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güneydoğubirlik 3 trilyonluk ürün sattı

Güneydoğubirlik 3 trilyonluk ürün sattı
YAYINLAMA: 26 Ocak 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2021 / 13.20
Güneydoğubirlik, yılın 4 ayında bin ton Antepfıstığı ile 200 ton biber satarak, 3 trilyonluk gelir sağladı. Hazineye 7 trilyon borcu bulunan Birliğin stoklarında halen 3 ton civarında Antepfıstığı ve kırmızı biber bulunuyor.

Güneydoğubirlik Genel Müdürü Vakkas Korkmaz, dış piyasaya satış olmadığını ve ürünleri iç piyasaya sattıklarını belirterek, piyasanın durgunluğundan yakındı. Birlik olarak bu yıl içerisinde iç piyasaya kilosu 2 milyon 800 bin liradan bin ton kırmızı Antepfıstığı satarak 2.8 trilyon lira gelir elde ettiklerini belirten Korkmaz, halen stoklarında bin 500 ton Antepfıstığı bulunduğunu açıkladı.

Halen stoklarında bin 500 ton kırmızı biber bulunduğunu ifade eden Korkmaz, 200 milyara 200 ton biber satıldığını açıkladı. Kırmızı biberin kilosunu bir milyon 100 bin liradan sattıklarını söyleyen Korkmaz, stoklan ürünleri tüketmek için fiyat araştırması yaptıklarını kaydetti.

2000’de ürün alım-ı için Hazine garantili olarak alınan 7 trilyon kredi borcu dışında borç olmadığını söyleyen Korkmaz, “İki yıl önce yüzde 37.5 faizle alınan kredinin faizini ancak ödeyebiliyoruz. Bunun dışında borcumuz yok. Stoklarımızda bin 500 ton Antepfıstığı, bin 500 ton kırmızı biber mevcut. Bunları satmak için iç piyasada pazar arayışımız sürüyor. Uygun fiyat veren olduğunda satıyoruz. Dış piyasadan pek ümidimiz yok daha önce yapılan yanlış ve hatalı ürün ihracatı bu pazarları kaybetmemize yol açmış, şimdi bunları yeniden kazanmak için köklü, etkin ve geniş kapsamlı bir çalışma gerek. Bunu da sadece bizim yapmamız yeterli olmaz, hem ihracatçı hem devlet bu konuda gayret göstermeli” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *