ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Güneydoğu Kooperatifleri Birliği tasfiye mi edilmeli?

Güneydoğu Kooperatifleri Birliği tasfiye mi edilmeli?
YAYINLAMA: 22 Haziran 2021 / 13.47
GÜNCELLEME: 22 Haziran 2021 / 13.47
Kendi personeline milyonlarca borcu olan bir kuruluşun, kendini düzeltemezse bir gereği kalmadığına inanılıyor. Sayın Akdemir’le bu şehrin dertleri üzerindeki konuşmalarımıza bugün de devam ediyoruz. SORU - Bir de Güneydoğu Tarım Satış Kooperatiflerinin alım satım işine girememesi ve personel ücretlerini ödeyememesi var.

Dr. Akdemir Bu konuda Turgut Özal'la başlayan görüşmelerimiz diğer bakan ve yetkililerle de sürdürüldü. Ancak şunu ifade edeyim ki, personel ücret avansı verilmesinden öteye gidilemedi. Konu halen de bir çıbanbaşı olarak durmaktadır. Ancak, Sami Bey arkadaşımla karar verdik. Bu konu Ankara'ya dönüşümüzde Bakan ve Başbakan nezdinde yapacağımız temaslarla da halledilemezse, Mecliste gündem dışı bir konuşma yaparak, Güneydoğu Tarım Satış Kooperatiflerini Devlet Bakanına, hatta bütün Türkiye’ye duyuracağız.

SORU - Bu kooperatifin destekleme alımına girmesi konusunda bir girişiminiz olmadı mı?

Dr. Akdemir - Bakanla bunu da görüştük, “önce kendi meselesini halledip personelinin ücretini ödeyemeyen bir kuruluş nasıl destekleme alımlarına girer?” dedi. Gerçekten de bu kooperatifin şu anda kendi personeline milyonlar aşan bir borcu var. Ayrıca, esaslı bir düzenleme ve operasyon yapılmadığı takdirde Güneydoğu Tarım Satış Kooperatif Birliği kendi esas fonksiyonunu yerine getiremeyecek. Böyle bir kooperatifin de bir gereği olmadığına inanıyorum.

SORU- Gaziantep Radyosu konusunda da çabalarınız oldu biliyorum. Ama bir sonuç alamadık.

Dr. Akdemir - Yıllarca müdürlüğünü yaptığınız Gaziantep radyosu Güney hudutlarının bir ihtiyacı idi.

TRT Genel müdürü ile iki kez makamında, iki kez de Mecliste görüştük. Ve yönetim kurulu üyesi Halit Mısırlıoğlu’nun yanında kendisine çıkıştım:

“Memleketini seven bir insan Güneydoğu’da, hudut şehri olan bir yerde Türkiye'nin sesinin kısılmasına yönelik bir girişimde bulunmaz. Ağlamanın Türkçesi, İngilizcesi Arapçası, yoktur. Biz Anadolu olarak radyodan ağlatan milletiz. Kendi radyomuzu Dinleyemezsek, Irak, Suriye, Arap radyolarını ve başka radyoları dinleriz. Bu arada zararlı programlara da maruz kalırız. Bu sizleri yaralamaz mı?”

TRT Genel müdürü, aldığı raporlara göre, Çukurova’nın Gaziantep'te iyi dinlendiğini ifade etti. Biz de ya yanlışlık, ya da bir kasıt var” dedik. Dinlenemediğini ifade ettik.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *