ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Güneydoğu Birliklerinde 300 personel yerine 1340 kişi çalıştırılıyor

Güneydoğu Birliklerinde 300 personel yerine 1340 kişi çalıştırılıyor
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2021 / 13.52
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2021 / 13.52
Birliklerin personele 400 milyon lira borcu var

Danışma Meclisi Gaziantep Temsilcisi Dr. Mehmet Akdemir, bütçe görüşmeleri nedeniyle Ticaret Bakanına 10 soru sordu. Bu soruların hepsi de 60 bin ortağı bulunan Güneydoğu Birliklerinin perişan durumunu yansıtmaktadır.

Akdemir diyor ki: “Gelmiş geçmiş iktidarlar bu birlikleri anarşi yatağı, personel istihdam yatağı yapmıştır. Yönetici ve sendikacı kışkırtıcılığı ile devlete milyarlara varan maddi zarar vermiş olmasından da bahsedecek değilim...

“Güneydoğu birliklerinde 50-60 bin ortak var...

“Birliklerin bugünkü durumu ciddi ve vahimdir. Bu husus, ekonomik olduğu kadar, sosyal huzursuzluk yönü ile de aciz bir noktadadır.

“Güneydoğu birliğinin bugün personele 400 milyon lirayı bulan maaş ve ikramiye borcu vardır. Birlikler 3 yıldır destekleme alımı yapamıyor.

“Binlikler alış veriş yapmadığı için hazineye devamlı külfet yüklemektedir...”

Dr. Akdemir özetle aktardığımız konuşmasından sonra 10 soruyu şöyle sıralıyor:

Şimdi müsaadenizle sayın

Ticaret Bakanımıza sormak istiyorum:

1.Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri 12 Eylül 1980 tarihinden sonra, günümüze kadar neden destekleme alımlarına sokulmamıştır. Bu ürünler nelerdir?

2.Birliklerin ihtiyaç fazlası personelin kanuni tasfiyesi için zamanında ve yeterli miktarda mali kaynak neden tahsil edilmemiştir. Bu hususta TC Ziraat Bankası genel müdürlüğünün tutumu ve sorumluluğu var mıdır? Varsa nelerdir?

3.Çalışan personelin sadece 1982 yılı içindeki ödenmemiş olan aylık ücretleri 5 aylığı geçmiştir. Sayın Ticaret Bakanının zaman zaman şahsi gayretlerine rağmen henüz ödenmemiş personel ücreti toplamı 350 ile 400 milyon olduğuna göre, bu husustaki tedbirler ne olacaktır?

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *