ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güneydoğu Anadolu ihracatçıları birliklerinde e-birlik hizmeti dönemi

Güneydoğu Anadolu ihracatçıları birliklerinde e-birlik hizmeti dönemi
YAYINLAMA: 01 Ocak 2023 / 16.17
GÜNCELLEME: 01 Ocak 2023 / 16.17
Güneydoğu Anadolu ihracatçı birliklerinin e-birlik projesi kapsamında vereceği hizmetlerden 1 Ekim’den itibaren yararlanabileceği bildirildi.

Güneydoğu Anadolu ihracatçı birlikleri başkanı Abdülkadir Çıkmaz, genel sekreterlikçe verilen hizmetlerin online kayıt ve onay işlemleri ile gerçekleştirilmesini ön gören projeyle, ihracatçılara ihracat işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlayacağını kaydetti.

E-birlik projesinin, kamu kurumları arasında elektronik onay işlemi uygulayan ilk proje olduğunu vurgulayan Çıkmaz, şunları anlattı: “Projeden yararlanan ihracatçılar, ihracatçı birliklerine gümrük beyannamesi bilgilerinin gönderilmesi, tahakkuk eden nisbi aidatların internet bankacılığı ya da cari hesaptan düşüm metoduyla ödenebilmesi ile işlemlerini ofislerinden yapabilecekler. Bu proje ayrıca, gümrük beyannamesi kaydı için gereken birlik onayının yine ofisten alınabilmesini sağlıyor. Bu proje sayesinde ihracatçılar, gümrük beyannamesi kaydı için ihracatçı birlikleri merkez ve bürolarının önünde sıra beklemek, nakit taşımak gibi riskli ve zaman alan işlemlerden kurtulacaklar, daha hızlı, daha ekonomik ve daha güvenilir hizmet alacaklar.”

Çıkmaz, proje ile sunulacak hizmetlerden yararlanmak isteyen ihracatçıların, genel sekreterliğe başvurarak üyelik işlemi yaptırmaları ve şifre almaları gerektiğini bildirdi. E-birlik projesinin tanıtımı için bir web sitesi hazırladığını kaydeden Çıkmaz, bu siteye http://www.ebirlik.org adresinden ulaşabileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *