ANASAYFA arrow right Teknoloji

Güneş enerjisi ile çalışan otomobili inceledi

Güneş enerjisi ile çalışan otomobili inceledi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
ORETRON” adın ı verdikleri güneş enerjisi ile çalışan otomobili inceledi.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Otomobil, Robot ve Enerji Topluluğu öğrencilerinin hazırladığı ve “ORETRON” adın ı verdikleri güneş enerjisi ile çalışan otomobili inceledi.
Gaziantep Üniversitesi’ndeki bir programı sırasında, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile birlikte öğrencilerin getirdiği otomobili inceleyen Konukoğlu, çalışma sistemine ilişkin çeşitli sorular yöneltti.
Öğrencilerden Yakup Bakal, danışman hocaları Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey ve kendisinin de aralarında olduğu 23 öğrenci tarafından projelendirilen otomobili, olanakları ölçüsünde kendi atölyelerinde hazırladıklarını söyledi.
“Aracımızı sanayide yaptırmıyoruz. Diğer üniversitelerde bu otomobillerin çoğu sanayi yardımıyla yapılıyor” diyen Bakal, şu bilgileri verdi:“Aracımız 150 kiloluk minimum sın ırı ilk yakalayan araç. Diğer üniversiteler bizden sonra bu sınırı yakaladı.Aracımız 2011 yarışlarında 4., 2012 yarışlarında 7.oldu. Şunu da belirtmek istiyorum. 7. olduğumuz yarışta, 4. tura kadar 1., 12. tura kadar 2. olarak yar ışı sürdürmüştük.
Mühendislik eğitimi alan öğrenciler olarak gerçekten mühendislik yapamaya çalışıyoruz. Bu anlayı şla otomobilin her şeyini kendimiz yapmaya özen gösteriyoruz.
Bu otomobil, yarışlarda fren kullanmadan viraj alabilen tek araç.Tüm sınırlarımızı zorladık, olanaklarımızla yapabileceğimizin en iyisini hazırladık.
Ekonomik gücümüz olsa daha fazlasını da geliştirebiliriz.Bu araçta 1.000 TL’lik motor kullanırken, diğer takımlar 40.000 TL’lik, 50.000 TL’lik motor kullanıyorlar.Otomobil için yıllık bütçemiz 10.000 TL.Buna rağmen o motorları kullanan ekipleri zorluyoruz. Onlar da bizi hep güçlü rakipleri olarak görüyorlar. Bu olanaklarla bu kadarını yapabilmek de bir başarıdır.”
Bakal, bu sene de yarışlara katılacaklarını ve Gaziantep’in yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi’nin adını rakiplerin ağzından duymayı hedeflediklerini kaydederek, “Akıllara kazınacak başarıyı elde etmek istiyoruz. Bunun için desteğe ihtiyacımız var” diyerek, talebini dile getirdi.Özer Karınca





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *