ANASAYFA arrow right Güncel

Güçlü ve itibarlı bir baro istiyorum

Güçlü ve itibarlı bir baro istiyorum
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2020 / 20.49
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2020 / 21.00
Av. Ali Bakım, 3-4 Ekim tarihlerinde yapılacak Genel Kurulda Gaziantep Barosu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Güçlü, ilkeli ve cesur bir savunma erkinin varlığına ve zaruretine inandığı için Gaziantep Baro Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Avukat Bakım, birlik, beraberlik içerisinde kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve kutuplaştırmadan avukatların tüm sorunlarını çözmek için çalışacağını belirtti.

Bakım, “Adalet, hukuk, hak ve bu hakların tesis edilmesinde etnik, siyasi ve dini ayrıma girmeden bütün Türkiye’nin her katmanını kucaklayacak bir düşünce içerisindeyiz. Bu sebeple Gaziantep Barosunda hukuk, adalet ve hakka uygun hizmetler yapmak için aday olduk” dedi.

 “Geçmiş mesleki tecrübemizle, onlara olan sevgi ve saygımızla onları bir meslek çatısı altında kucaklamak istiyorum” diyen Bakım, “Aday olmamın amacı birlik ve beraberliktir. Baro olarak adaletin sağlanmasında daha bir ilkeli, daha bir dik duruş, daha bir adalet savaşçısı ve savunucuları olarak yerimizi almak ve korumak istiyoruz. Güçlü ve itibarlı bir baro istiyorum. Diğer adayları hem takdir ediyor hem başarılar diliyorum. Bu bir yarıştır. Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Demokratik bir ortamda kardeşçe, birlik ve beraberliğe doğru bir yarış yapılmasını arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tüm meslektaşlarımıza kol kanat gereceğiz ve kucaklayacağız

Bakım, “Yeni mesleğe başlayan genç avukatlarımızın neler çektiğini, büro kirası dahi ödeyemediklerini ve yargı çevresinde hak ettikleri itibarı göremediğini gözlemliyorum. Ayrım yapmadan tüm meslektaşlarımıza kol kanat gereceğiz, onları kucaklayacağız ve her türlü sorunlarını çözmek için çalışacağız. Bizim amacımız şu an ki Türkiye konjonktüründe yargıya güvenin dip yaptığı bir ortamda meslektaşların, baronun ve yargının itibarını güçlendirici faaliyeti için “önce hak” sloganıyla çıktık. Öncelikle hakkı, hukuku ve adaleti kendi baromuzda tesis ettikten sonra ancak birlik ve beraberlik içerisinde kamplaştırmadan, ötekileştirmeden tüm sorunların üstesinden gelineceğimize inanıyorum. Bu uğurda da sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğiz. Baroya başkan adayı olmadan önce de yıllardan beri bütün faaliyetlerimiz bu doğrultuda devam etti” şeklinde konuştu.

Hak, hukuk ve adalet herkese eşit ve adil olarak uygulanmalı

Av. Ali Bakım, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Hak, hukuk ve adalet, dini, mezhebi, siyasal düşüncesi, dünya görüşü ne olursa olsun herkese, ama herkese eşit ve adil olarak uygulanmalıdır. Hak ve adaletin, bütün insanlığa olduğu gibi, canlı olan her şeye, toleranssız, yansız ve kayırmadan uygulanması gerektiğine inanıyor ve bu uğurda mücadelemi sonuna kadar vereceğim. Saygıdeğer Meslektaşlarım, önce hak, hukuk, adalet, demokrasi, şahsiyet, dürüstlük, ahlak ve erdem diyerek bu muhteşem ve muazzez kavramları hayatın olmazsa olmazı kabul ederek, bu uğurda mücadele vermeye var mısınız?” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *