ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Güç bedeli seneye kalkıyor

Güç bedeli seneye kalkıyor
YAYINLAMA: 29 Ağustos 2021 / 17.20
GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2021 / 17.20
TEDAŞ’ın elektrik faturalarına yansıttığı güç bedeli uygulamasının yılbaşından itibaren tamamen kalkacağı bildirildi. Demirbağ, elektrik borçlarının faizinin silineceği ve fiyatların düşeceği yönünde kendilerine henüz resmi bir yazı gelmediğini kaydetti.

TEDAŞ Müsessese Müdürü Neşet Demirbağ, Danıştay kararı ile elektrik faturalarına yansıtılarak abonelerden tahsil edilen güç bedeli uygulamasının 2000 yılında üç ay gibi kısa bir süre için kaldırıldığını, daha sonra kurumun itirazı üzerine uygulamaya devam edildiğini ifade etti. Bu nedenle güç bedeli tahsilinin halen devam ettiğini ifade eden Demirbağ, hükümetin 2003 yılı bütçe görüşmelerinde güç bedeli alınmaması yönünde karar aldığını, bu nedenle uygulamanın yılbaşından itibaren sona ereceğini açıkladı. Ancak geriye dönük tahsil edilen güç beledinin ödenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Neşet Demirbağ, abonelerin asılsız haberlere itibar etmemelerini istedi.

Elektrik faturalarında gecikmeler için günlük faiz uygulandığını söyleyen Demirbağ, aylık toplam faiz oranının ise yüzde 7 olduğunu kaydetti. Bu arada yeni hükümetle birlikte gündeme gelen elektrik borçlarının faizlerinin silineceği iddialarıyla ilgili kendilerine resmi bir şey gelmediğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *