ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GTO içkiyi yasakladı

GTO içkiyi yasakladı
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2022 / 13.28
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2022 / 13.28
Gaziantep Ticaret Odası’nın yeni binasında bulunan şık restoranda ramazan nedeniyle içki servisi yasaklandı. Restoran işletmecileri, neden içki servisi yapılmadığı sorulduğunda, kararın GTO yönetimi tarafından alındığını bildirdi.

Karara tepki gösteren restoran müşterileri, “Burası laik bir ülke. Ticaret Odası gibi çağdaş ve Avrupa Birliği konsuunda öncü ve duyarlı bir kuruma böyle bir uygulamayı yakıştıramadık. Oruç tutana nasıl saygı gösterilmesi gerekirse, tüm bireysel özgürlüklere de aynı şekilde saygı gösterilmelidir'’ dedi.

Türkiye’nin uygar bir İslam ülkesi olduğunu söyleyen müşteriler şöyle konuştu: “O zaman Tayyip Erdoğan’ı niye kınayıp, suçluyoruz. Yasaklamanın sının yok ki! GTO kendi restoranında içki yasağı koyar, vali de kentteki tüm restoranlara yasak koyar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ticaret Odası yönetimine, eleştiri alırız diye böyle bir yasak koymayı yakıştıramadık. Üstelik restoranı kendileri bile işletmiyor. Acaba kente bir Avrupa Birliği grubu gelse ve GTO onlara akşam yemeği verdiğinde restoran işletmecileri, ‘Ramazan diye yasak konuldu. Size içki servisi yapamıyoruz’ dese, misafirler bunu nasıl karşılar? Ticaret Odası misafirlerden de mi oruç tutmalarını bekliyor?” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *