ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GSO’nun Zeugma sitesine yoğun ilgi

GSO’nun Zeugma sitesine yoğun ilgi
YAYINLAMA: 06 Haziran 2022 / 14.42
GÜNCELLEME: 06 Haziran 2022 / 14.42
GSO tarafından 2000 yılında İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan 100’ün üzerinde fotoğraf ve toplam 500 sayfa yazı ve bilginin yer aldığı ‘zeugmaweb.com’ sitesine bugüne kadar 2.5 milyon ziyaret gerçekleşti. Sürekli güncelleştirilen siteyi ziyaret eden yabancıların önemli bölümünü ABD’lilerin oluşturduğu kaydedildi.

Gaziantep'in ve Türkiye'nin ismini dünyaya duyuran tarihi ve kültürel miras Zeugma için GSO nün 2000' yılı Ağustos ayında açtığı siteye yoğun ilgi sürüyor. Zeugma’dan çıkan eserleri internet kanalıyla tüm dünyaya taşıyan GSO’ya ait ‘zeugma-web.com’ sitesine 2001 yılı sonu itibarıyla bir milyon 200 bin ziyaret gerçekleşirken, 2002 yılında bu sayı bir milyon 317 bine ulaştı. İçinde bulunduğumuz Ocak ayının 25‘ine kadar siteyi ziyaret edenlerin sayasının ise 85 bin 202 olduğu belirlendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin en iyi web siteleri yarışmasında en iyi içerik dalında başarı ödülü kazanan ‘zeugmaweb.com’ sitesinin tamamının İngilizce ve Türkçe olarak hazırlandığı hatırlatılırken, sitede 100’ün üzerinde fotoğraf ile Zeugma’nın tarihçesi, önemi, kazıların tarihçesi, Zeugma’ya ulaşım bilgileri, bölgenin haritası, şiir, Zeugma ile ilgili olarak basında çıkan haberler, yerli ve yabancı makaleler yer alıyor.

‘zeugmaweb.com’ sitesinde Zeugma’dan çıkarılan mozaiklerin öykülerinin anlatıldığı bir bölüm bulunurken, siteyi ziyaret eden arkeoloji tutkunlarına yardımcı olmak amacıyla alfabetik bir de mitoloji sözlüğü yer alıyor. Yine sitenin forum bölümüne ziyaretçiler Zeugma ile ilgili görüşlerini isterse yazabiliyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *