ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GSO'dan bir ayda 8 yatırım teşvik belgesi

GSO'dan bir ayda 8 yatırım teşvik belgesi
YAYINLAMA: 28 Ağustos 2020 / 18.01
GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2020 / 18.01
Hazine Müsteşarlığının, Sanayi Odalarına Yatırım Teşvik Belgesi düzenleme hakkı vermesiyle GSO’nun, bugüne kadar 8 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Düzenlenen teşvik belgelerinden ilkinin onaylandığı kaydedildi.

Ağustos tarihinde yürürlüğe giren kararname ile Hazine Müsteşarlığının Sanayi Odalarına Yatırım Teşvik Belgesi düzenleme hakkı vermesiyle GSO’nun belge vermeye başladığını ifade eden yetkililer, kasım ayı içerisinde düzenlenen 8 teşvik belgesinden ilkinin onaylanarak uygulamaya alındığı, tanzim edilen diğer 7 yatırım teşvik belgesinin de Hazine Müsteşarlığından onay beklediğini açıkladı.

12 trilyon civarında olmasının beklendiği belirtilirken GSO Başkanı Nejat Koçer, "Bundan önceki uygulamada teşvik almak isteyen sanayicilerin Ankara'da hazine ile direkt temasa geçmeleri gerekiyordu. Bu durum da taleplerin karşılanmaması veya uzun bürokratik işlemler sonrasında karşılanması sonucunu doğuruyordu. Odamızın bu yetkiyi almasıyla birlikte bu sorunlar tamamen ortadan kalkmış oldu" dedi.

Koçer, "Bu avantajlar yatırım teşvik belgesi taleplerinin de olumlu karşılanma oranını yükseltmektedir. Şu ana kadar yapılan başvurulardaki olumlu gelişmeler de bunu göstermektedir” diye konuştu.

“Yatırım teşvik belgesi konusu imalat sanayi ve tarımsal sanayi sektörleri olmalı, yatırım yeri Gaziantep sınırları olmalı, en az yatırım miktarı 400 milyar TL ve en yüksek yatırım tutarı 2 trilyon TL. olmalı, (Finansal kiralama şirketleri için asgari miktar 100 milyar TL'dir), kurulacak şirketler adına ve tamamlanmış yatırımlara ilişkin olarak YTB düzenlenmez.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *