ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GSO-ABD Bilgi Bürosu kuruluyor

GSO-ABD Bilgi Bürosu kuruluyor
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2020 / 20.50
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2020 / 20.50
ABD iş çevreleri ile Gaziantep arasındaki diyalogu geliştirmek ve iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin daha sağlıklı şekilde sürdürülmesini sağlamak amacıyla, GSO bünyesinde “GSO-ABD Bilgi Bürosu” kuruluyor.

Önceki gün Gaziantep’e gelen ABD Adana Kosolosu Greta Holtz ile yapılan görüşmeler sonucunda gündeme gelen “GSO-ABD Bilgi Bürosu” önerisine her iki tarafın da sıcak bakması üzerine bilgi bürosunun kurulmasına karar verildiği belirtildi.

Bilgi bürosu, ABD’li işadamlarının GAP ve Gaziantep ile ilgili ticari ve ekonomik taleplerinde bilgilendirme, ticari heyetlerin buluşturulması amacıyla organizasyonlar düzenleme gibi temel işbirliği misyonu üstlenecek.

Kurulacak bilgi bürosunun ABD li kurum ve kuruluşlara prezantasyonunum, ABD Adana Konsolosluğu’nun üstleneceğini açıklayan GSO Başkanı Nejat Koçer. ABD Adana Konsolosu Greta Holtz’un “GSO-ABD Bilgi Bürosu’nun kurulmasına özel bir önem verdiğine dikkat çekerek

GAP Projesi, Gaziantep’teki sanayi gelişimi ve son dönemlerde Zeugma Antik Kenti'ne yönelik artan ilgi nedeniyle, başta uluslararası firma ve kuruluşlar olmak üzere, birçok ülkenin büyükelçi, konsolos ve ticari ataşeleri sık sık şehrimiz ve odamızı ziyaret etmektedir. Bu görüşmelerde karşılıklı işbirliği imkanlarının geliştirilmesi, firmalarımızın uluslararası rekabet olanaklarının artırılması, ilimizin tanıtılması ve ülkemizin çıkarları ön planda tutulmaktadır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *