ANASAYFA arrow right Yaşam

Grip şikayetiyle hastanelere başvuranların sayısı arttı

YAYINLAMA: 27 Kasım 2022 / 20.54
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2022 / 21.51
Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, gribal enfeksiyon dolayısıyla hastanelere başvuranların sayısında artış olduğuna dikkat çekti, gribal enfeksiyona yakalanıldığında mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi.

Ortam ısısı 10-17 derece olan alanlarda gribal enfeksiyonlar çok sık olur
“Bu dönemlerde ortam ısısı 10-17 derece seyrettiği için gribal enfeksiyonlar çok sık olur. Çünkü grip virüsünün aktif ve hastalık yapma potansiyelinin en yüksek olduğu derece oranları 10-17 derece arası. O yüzden buna dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca Covid-19’da kış mevsimi nedeniyle artıyor. Toplu yerlerde maske kullanmak ve hapşırırken ağzını kapatmak lazım. Bu bizi hem gribal enfeksiyonlardan hem de Covid-19 virüsünden koruyacak. O yüzden bu süreçte dikkat edilmesi ve önlem alınması gerekiyor” şeklinde konuşma yaptı.

Gribal enfeksiyon, en fazla çocuk yaşta görülüyor

Başkan Yılmaz, gribal enfeksiyonun her yaşta görülebildiğini ancak en fazla çocuk yaş gruplarında görüldüğünü sözlerine ekledi. “Çocuklar kendi bağışıklık sistemini oluşturuyorlar lakin kalp yetmezliği, tansiyon, şeker, kanser, KOAH, akciğer, astım hastalarının bağışıklık sistemlerinin bir yerinde problem olduğundan gribal enfeksiyona kolay yakalanabilirler. O nedenle bu hastaların dikkat etmeleri lazım. Ayrıca riskli grupların kış aylarına girerken mutlaka grip aşılarını yaptırmaları gerekiyor” açıklamasını yaptı. 

Hiçbir şekilde bitkisel ürünlerle tedavi önermiyoruz

‘Hiçbir şekilde bitkisel ürünlerle tedavi önermiyoruz. Mutlaka doktora gitmelerini istiyoruz’ diyen Yılmaz, “Bitkisel ürünler ilaç olsa ilaç firmaları onları ilaç yaparlardı. Bu tür ürünler Sağlık Bakanlığı değil, Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı. Biz Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçları yazıyoruz. Hastalar bitkisel ürünlerin iyi geldiğini düşünüyor fakat bir süre sonra karaciğerde bozulma, kan şekerinde düzensizlik, kalplerinde problemler ortaya çıkıyor. Geçmiş dönemlerde Türkiye’de yaşam süresi ortalama 63 iken şimdi bu süre 76’ya çıktı. Bu yaşam sürelerine otlarla değil, modern tıbbın imkânlarıyla geldik. O yüzden halkımıza bitkisel ürünleri önermiyoruz hekimlere başvurmalarını ve doktorun verdiği ilaçlarla tedavi görmelerini istiyor” ifadelerine yer verdi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *