ANASAYFA arrow right Sağlık

Gözler kısılıyorsa, sulama ve kaşınma varsa mutlaka göz doktoruna gidilmeli

Gözler kısılıyorsa, sulama ve kaşınma varsa mutlaka göz doktoruna gidilmeli
YAYINLAMA: 29 Eylül 2021 / 21.10
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2021 / 21.17
Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, gözün vücudun çok önemli bir uzvu olduğuna dikkat çekti

Başkan Reyhan, “Öğrenciler televizyona, bilgisayara ve tahtaya gözlerini kısarak bakıyorsa, gözlerinde sulama veya kaşınma varsa mutlaka bir göz doktoruna gitmesi gerekir” dedi.

Gözümüzün kıymetini bilmeliyiz

Gözleri bozuk olan bir çocuğun mutlaka gözlük kullanması tavsiyesinde bulunan Reyhan, “Bazen çocuklar gözünün bozuk olduğunun farkında olmayabilir. Bu durumda en büyük görev hiç şüphesiz aile ve öğretmenlere düşüyor. Bazı gözler doğuştan bozuk olurken bazıları ise sonradan bozulabiliyor. Bir çocuğun 6 yaşından sona mutlaka bir göz doktoruna gitmeli ve muayene olmalı. Göz, insan vücudunun en önemli uzuvlarından biridir. O nedenle gözümüzün kıymetini bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye, gözlük kullanımında dünya ortalamasının altında

Reyhan, dünyada gözlük kullanan sayısının Türkiye’den fazla olduğunu anlattı. “Türkiye, gözlük kullanan kişi sayısında geçmişe oranla bir artış var, ama halen gözlük kullanımında dünya ortalamasının altındayız. Bir kişinin gözlüğü bozuksa tedavi olması lazım. Gözlükleri ise yardımcı bir alet gibi düşünmek gerekiyor. Çünkü kişinin daha iyi görmesini sağlar. Özellikle gözleri kayan çocuklar gözlük kullandığında gözleri düzelebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Aileler gözlük kullanımı konusunda bilinçlenmeye başladı

Ailelerin gözlük kullanımı konusunda bilinçlenmeye başladığını sözlerine ekleyen Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, sektörün pandemiden olumsuz etkilendiğini fakat şu anda işlerin iyi olduğunu dile getirdi, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Gözlük fiyatları geçen yıla göre çok fazla değişmedi. Yani fiyatların pandemi öncesinde ve sonrasında aynı olduğunu söyleyebiliriz. Biz sağlıkçıyız, tüccar değiliz. Zaten fiyatlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir, bizimle hiçbir alakası yok. Sektörümüzde merdiven altı yerler kesinlikle olmaz. Çünkü gözlükçü açacak kişi ilk önce odaya kayıt yaptırdıktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuyor. Başvurudan sonra gerekli inceleme ve tahkikat yapıldıktan sonra ruhsatı veriyorlar. Biz gözlükçü alabilmek için alanın 25 metrekareden aşağı olmaması ve A’dan Z’ye tüm aletlerin olması lazım.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *