ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gözler AKP’de 

Gözler AKP’de 
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2021 / 16.54
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2021 / 16.54
Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygılı olması gerektiğini belirten işadamı ve sanayiciler, ülkenin çözüm bekleyen önemli sorunları olduğunu tekrarladı. AB, üretim ve ihracat gibi sorunların çözümüyle birlikte kalkınma hamlesinin başlatılması gerektiği vurgulandı.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, “Seçmen AKP’ye tek başına iktidar görevi verdi. CHP’yi de tek başına muhalefet olarak görevlendirdi. Bu sonuca herkesin saygı duyması gerek” dedi. Türkiye'nin iç ve dış problemleri bulunduğunu kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor. İktidar partisinin ülke sorunlarını dikkate alarak kimseyle kavga etmeden, dengeli hareket ederek istikrarı sağlaması gerek, örneğin Avrupa Birliği konusunda gerekli düzenlemeyi yaparak derhal uygulamaya koymalı. Bu alanda gerekli adımlar atılmalı. Müzakere tarihinin alınması için çaba gösterilmeli. Türkiye AB dışında kalamaz. AB Türkiye için çok önemli. Bu bilinçle hareket edilmeli. Konunun önemi dikkate alınmalı.”

Üretim ve ihracatı artıran tedbirlerin alınarak uygulanması gerektiğini belirten Aslan, Irak’a saldırıyı önlemeye yönelik politikalar geliştirilerek BM ülkelerine sunulması gerektiğini bildirdi ve “Demokratikleşmenin önündeki engeller kaldırılmalı. Topluma huzur getiren programlar uygulamaya konmalı, toplumdan bu tür programlar destek görür” şeklinde konuştu. Aslan, AKP iktidarı için bekleyip görmek gerektiğini söyledi.

GSO Nejat Koçer, tek başına iktidarın Türkiye için bir şans olduğunu, bu fırsatın çok iyi değerlendirilerek ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kısa sürede kurtarılması gerektiğini açıkladı.

Seçimden önce güçlü bir hükümet, güçlü bir yönetim arzu ettiklerini ve bunu da sık sık gündeme getirdiklerini hatırlatan Koçer, “Bu açıdan tek partinin iktidar olması çok olumlu. 1980’den bu yana ilk defa bir parti tek başına iktidar oluyor. Tek başına hükümet olmanın elbette çok avantajları ve faydaları vardır. Kararlar çok çabuk alınır ve uygulamaya konur, sorunların üzerine gidilir. Zaman kaybı olmaz. Hemen ilk etapta psikolojik de olsa piyasalarda bir rahatlama oldu. Döviz ve faiz düştü. Ama bu psikolojik getirinin yanında bir de icraat getirisi olacak, asıl önemli olan icraat. Reel sektörün canlanması için üretimin önünün açılması lazım. AKP tek başına iktidar, bunu yapmasına kimse engel olamayacak, kimseye bahane bulamayacak” dedi.

3 Kasım seçimleriyle birlikte ülkede değişim dönüşüm başladığını vurgulayan Koçer şöyle konuştu: “Türkiye’de bir zihniyet değişimi başladı. Partilerin büyük çoğunluğu liderini değiştiremedi, ama halk sandıkta değiştirdi. Dolayısıyla yapılan seçimin sonucu çok anlamlı. Bu seçimden çıkarılacak çok sonuç var. Temennimiz ülkenin önünü açacak, işsizliği azaltacak, tedbirlerin bir an önce alınması, piyasalara güven gelmesi. Bunun da olumlu sinyalleri görülmeye başladı. Eğer piyasalara güven gelirse, AKP programını kısa zamanda hayata geçirirse Türkiye mevcut sıkıntıları kısa sürede atlatır. Dolayısıyla tek başına iktidar olduğu için vaatlerin takipçisi olmaya da gerek yok, çünkü tek başına iktidar olması nedeniyle yapması gerek. ”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *