ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Görmeden parlatıyor

Görmeden parlatıyor
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 21.15
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 21.15
33 yıldır görmeden ayakkabı boyuyor ve hayat dersi veriyor

Görme özürlü olmasına rağmen, sağlam olup da iş beğenmeyenlere ibret verircesine çalışan Cemil Ceylan, 45 yıldan bu yana ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor. 'Müşteriden ayakkabının rengini öğrendikten sonra, renklerine göre sıraya dizdiği boyayı el yordamıyla buluyor ve boyadığı ayakkabılar tam anlamıyla gıcır gıcır parlıyor... Şimdilerde o da herkes gibi işlerin azlığından yakınıyor.

Bir gözünü çocukken, diğer gözünü de 28 yaşında bir hastalıktan dolayı kaybeden Ceylan, henüz bir gözü sağlamken ayakkabı boyacılığına başladığını ve 33 yıldır görmediğini söyleyerek, kendisi gibi özürlü bir akrabasının yanında kaldığını ifade etti. Ayakkabının rengini müşteriden öğrendiğini, daha sonra boyaların renklerini de sırasına göre dizerek ezberlediğini belirten Ceylan, en fazla işlerin düşüklüğünden ve ayakkabıyı boyatıp parasını vermeden kaçanlardan şikayetçi. Ayakkabının çiftini 250 bin liraya boyadığını kaydeden Ceylan, “Hafta arası 1,5-2 milyonluk, hafta sonları ise 5- 6 milyonluk iş yapıyorum” diye konuştu.

Genç yaşta evlendiğini, ancak daha sonra ayrıldığını belirten Cemil Ceylan, birlikte kaldığı yeğeninin de bir ayağının sakat olduğunu, ancak lise mezunu olmasına rağmen ne resmi kurumlara ne de diğer yerlerde işe girebildiğini belirtti. Yeğen Ceylan, “İki çocuğum var, amcam yanımızda, evimiz kira, kirayı da babam ödüyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *