ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Görevi suçu önlemek olan polis suç makinesi çıktı

Görevi suçu önlemek olan polis suç makinesi çıktı
YAYINLAMA: 21 Kasım 2021 / 17.01
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2021 / 17.01
Türkiye'de her 100 polisten 14'ünün, son 2 yılda suç işlediği için ceza aldığı ortaya çıktı. Polisin işlediği suçların başında rüşvet ve zimmet geliyor.

Emniyet teşkilatında her geçen yıl suç işleyen polis sayısında artış yaşanıyor. Son 2 yılda her 100 polisten 14'ünün suç işlediği gerekçesiyle disiplin cezasına çarptırıldığı belirlendi. Ceza alan polisler arasında en üst rütbe olan 1. sınıf emniyet müdüründen polis memuruna kadar her rütbeden polis bulunuyor. Suç işledikleri gerekçesiyle son 2 yılda 25 bin 858 polisin cezalandırıldığı emniyet teşkilatında en çok İstanbul ve Ankara'da görev yapan polislerin suç işledikleri ortaya çıktı. Geçen yıl ceza alan 13 bin 348 polisten 4 bin 800’ünün İstanbul'da, 1163’ünün ise Ankara'da görev yaptığı kaydedildi.

Hukuk müşavirliğinin verilerine göre, polisler çok rüşvet ve zimmet suçu işliyor. Polisin işlediği diğer suçlar arasında hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, kalpazanlık ve meskun yerde silah atmak gibi suçlar ilk sıralarda yer alıyor.

Ceza alan polislerden 21'ini memuriyetinden 492’sinin ise meslekten uzaklaştırıldığı diğer personelin ise kıdem durdurma ve maaş kesme gibi değişik cezalara çarptırıldığı belirlendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *