ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gönüllü 56 diş hekimi ücretsiz hizmet veriyor

Gönüllü 56 diş hekimi ücretsiz hizmet veriyor
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2022 / 14.18
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2022 / 14.18
Türk Diş Hekimleri Birliğinin katılımıyla, Colgate Palmolive firmasının sporsorluğu ve Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Diş Koruma Günleri” Gaziantep’te de başladı.

Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çolakoğlu, “Diş Koruma Günleri”nin 26 Ekim tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Gaziantep Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çolakoğlu, “Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Diş Koruma Günleri etkinliğine Odaya bağlı il ve ilçelerde gönüllü ve ücretsiz hizmet verecek olan meslektaşlarımıza teşekkür ederim. Bu kampanyaya 2002 yılında odamıza bağlı Gaziantep il ve ilçelerinde 42 diş hekimi Kahramanmaraş il ve ilçelerinde 7, Şanlıurfa il ve ilçelerinde ise 7 diş hekimi gönüllü ve ücretsiz olarak hizmet vereceklerdir.

2000 Yılında birincisi 2001 yılında İkincisi gerçekleştirilmiş olan Diş Koruma Günleri etkinliğine iki yıl boyunca toplam 5 bin 500 diş hekimi hizmet vermiş olup, 220 bin 6-12 yaş gurubu çocuk da bu hizmetten faydalanmıştır. Ayrıca 70 bin çocuğa da çürük önleyici “fissür örtücü” ücretsiz olarak uygulanmıştır. Bu kampanya süresinde üyelerimiz daha önceden kendilerinden randevu alınması koşuluyla gelen 6-12 yaş arası çocuklara ücretsiz olarak muayene edip, bir nüshası hastaya verilmek üzere “Ağış ve Diş Sağlığı Durum Tespit Formları” doldurulacak. Hekimin gerek gördüğü vakalara “fissür örtücü” ücretsiz alarak uygulanacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *