ANASAYFA arrow right Yaşam

Göçmen artışı ile birlikte şehirde kiralar fahiş bir şekilde yükseldi

Göçmen artışı ile birlikte şehirde kiralar fahiş bir şekilde yükseldi
YAYINLAMA: 22 Eylül 2021 / 20.44
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2021 / 20.44
CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Can Kadaş, kentimizin pahalı olmasının birçok nedeninin bulunduğunu vurguladı.

Başkan Kadaş, “Şehrimizdeki göçmen artışı istihdamı etkiledi, istihdam etkilendikçe ucuz işçilik arttı. Göçmen artışı ile birlikte şehirdeki kiralar fahiş bir şekilde yükseldi ve yerel yöneticiler hiçbir şekilde bunu engelleyemedi. Dolayısıyla fiyatların anormal şekilde artması öğrencilere olumsuz yansıdı. Ayrıca bir denetim eksikliği var ve eğer gerekli denetimler yapılırsa pahalılık düşebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’deki genç işsiz sayısı açıklanandan daha fazla

Türkiye’deki genç işsiz sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu sözlerine ekleyen Kadaş, “Türkiye İstatistik Kurumu, gerçek rakamları açıklamıyor, ama biliyoruz ki gerçek rakamlar açıklanandan daha yüksek olduğunu biliyoruz. Şu anda ülkemizde bir üniversite patlaması var ve bölümlere giriş çok kolay. Üniversitelerin artması öğrencilerin kaliteli bir eğitim aldığı veya alacağı anlamına gelmiyor. YÖK başta olmak üzere ilgili kurumların bu konuda harekete geçmeli, ciddi bir program hazırlayıp, gelecekte hangi mesleklerin lazım olacağını planlayıp ona göre üniversitelere girişleri durdurmalı” diye sordu

Gaziantep’in her bakımdan zengin bir şehir olduğunu, ancak bu şekilde yönetilmeyi haketmediğini ifade eden Kadaş, “Birçok ümit ve hayallerle Gaziantep’e üniversiteye okumaya gelen gençler büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Kentimizde her anlamda pahalılık olduğunu göz ardı edemeyiz. Özellikle kiralar aşırı derecede yüksek” şeklinde konuştu.

Kadaş, “Üniversite civarında öğrenciler için yapılan 40 metrekarelik evlerin kiraları 1000-1500 liradan aşağı değil. Pandemi döneminde kapanan yurtlar oldu, dolayısıyla mevcut yurtlar öğrenci kapasitesini kaldıramıyor. KYK ise 4-5 gün kalan bir öğrenciden bir aylık ücretinin ortalama yarısı alıyor. Öğrenciler bunların hiçbirini hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerde mezun olduğumda ne yapacağım korkusu var

“Öğrencilerde mezun olduğumda ne yapacağım korkusu var” diyen CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Can konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Siyasi olarak düşüncen iktidar değil, muhalif ise gelecek korkusu ve kaygısı taşımaktadır. Ülkenin ekonomik olarak içinde bulunduğu konum, istihdam olmayışı, binlerce kişinin işsiz olması geleceğimiz olan gençleri korkutmaktadır. Şehrimizde kira, yeme-içme ve ulaşım çok pahalı. Ayda 650 lira alan bir öğrenci bu zor koşullar altında nasıl yaşayacak, geçimini nasıl sağlayacak?” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *