ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GİK üyesi Konukoğlu Çiller’den diyet istedi

GİK üyesi Konukoğlu Çiller’den diyet istedi
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 12.53
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 12.53

DYP’de şok istifa!

Gaziantep il teşkilatında bir süreden beri devam eden huzursuzluk istifayla sonuçlandı. DYP İl Başkanı Cemal Altunbaş görevinden istifa etti. Milletvekili İbrahim Konukoğlu ile aralarında gerginlik bulunan, bu yüzden iki kez müfettiş incelemesi geçiren DYP Gaziantep il teşkilatındaki şok istifanın parti huzursuzluğu tırmandıracağı belirtiliyor. Altunbaş, “Partide birliğin sağlanması için kendi siyasi  kariyerimin yok olması pahasına görevimden istifa ettim. Sıra Konukoğlu’nda” dedi.

Şok istifadan sonra Sabah’ın sorularını yanıtlayan Cemal Altunbaş, istifayı doğrulayarak, teşkilata daha fazla sıkıntı vermemek ye huzuru bozmamak için böyle bir Karar aldığını söyledi. İstifasını dün DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’e gönderdiğini açıklayan Altunbaş, “Gelişmeleri teşkilat yakından takip ediyor. Hiç yere iki kez müfettiş geldi. Ha bugün, ha yarın teşkilat görevden alındı, alınacak şeklinde dedikodular, bizi huzursuz etmeye başladı. İl başkanı olarak ben emri milletvekilinden değil, genel merkezden alırım. Partimin şehrimizde güçlenmesi için ne gerekiyorsa, hangi politika uygulanacaksa onu yaparım. Bu yönde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürdük. Partimizin güçlü olması, iktidar olabilmesi için adayların ön seçimle belirlenmesini istiyoruz. Ama bazıları bunun atama ile olmasında ısrar ediyor. Bu da partiye zarar vereceği için karşı çıktım. Teşkilat üzerinde hakimiyet kurulmasına izin vermedim. Tek sorun bu olsa gerek” dedi.

Bu gelişmelerden sonra son zamanlarda tüm il ve ilçe teşkilatların feshedilmesinin sık sık gündeme gelmeye başladığını kaydeden Altunbaş, “İlçelere dokunmayın ben istifa ediyorum dedim. Çünkü huzursuzluk çıkacağını, toplu istifaların olacağını biliyorum. DYP’de birlik ve beraberliğin bozulmaması için istifa ettim. Dilekçemi de dün Genel Baş-kanımız Tansu Çiller’e ilettim. Toplu istifaların önüne geçmek, partide birlik beraberliği korumak için kendi siyasi kariyerimin yok olma pahasına görevimden istifa ediyorum” diye konuştu.

Altunbaş, “Ancak burada milletvekili İbrahim Konukoğlu’na da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Benim yaptığım fedakarlığın bir kısmını da kendisi göstersin. Partideki huzursuzluğun önüne geçsin ve birliği beraberliği sağlasın” diye konuştu. İki yıl önce seçimle göreve geldiğini, hem de oy birliği ile seçildiğini belirterek istifanın bugün yapılacak GİK toplantısında görüşülmesini ümit ettiklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *