ANASAYFA arrow right Ekonomi

Giderlerimiz artarken gelirde hiçbir artış yok

Giderlerimiz artarken gelirde hiçbir artış yok
YAYINLAMA: 07 Şubat 2021 / 18.57
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2021 / 20.47
Girdi maliyetlerinin yüzde 100 arttığını aktaran Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, “Geçen yıl bir çift lastiği 2 bin liraya alırken, şimdi 4 bin liraya alıyoruz. Akaryakıtın litresi 4 liradan 6 liraya yükseldi. Giderler artarken gelirlerde hiçbir artış yok” açıklamasını yaptı.

Akaryakıt konusunda destek bekliyoruz

Kış aylarında işlerin düştüğü tespitini yapan Aydıngüler, “Kış mevsimi taşıma sektörünün dert aylarıdır. Geçen yıl akaryakıtta indirimler yapılması sektöre bir canlılık getirdi. Devletimizin yine bu dönemlerde akaryakıt konusunda esnafımızı desteklemelerini talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

En büyük giderlerinin lastik, akaryakıt, taşıt pulu, otoban ücreti olduğunu kaydeden Aydıngüler, “Tüm girdiler, sektörümüze olumsuz etki yapmaktadır. Nakliye dün 3 lira bugün 5 lira olmuşsa ve tüm kalemlere gelen zamlara bakılıp hesaplandığında esnafın kazancı hiçbir değişme olmadığı görülecektir. Lakin vefalı esnafımız her zaman devletinin ve halkının yanında, hizmet aşkı ile çalışıyor” ifadesine yer verdi.

Ton ve kilo bazında fiyat tarifesi çıkartılmalı

Başkan Aydıngüler, nakliye fiyatlarında düşüş yaşandığının altını çizdi. “Talep oldukça fiyatlar artar, istenilen istenildiği şekilde fiyatlanır. Şu anda talep olmadığından, işler durgun olduğundan esnaf, hiç olmazsa evime ekmek götüreyim düşüncesi ile çalışıyor. Dolayısıyla bir an önce ton-kilo bazında fiyat tarifesi çıkartılıp, hayata geçirilmesi lazım. Fiyatların 1000 kilometrenin altında veya üstünde şeklinde hesaplanması gerekiyor. Çünkü bazı araçlar yurtdışına giderken, bazıları da İstanbul’a veya yakın bir ile gidiyor. Fiyat tarifesi getirildiği takdirde daha iyi hizmet verilecek” dedi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *